För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Johan Pehrson (L): “det behöver bli billigare att anställa”

Publicerad 19 maj 2022
Liberalernas Johan Pehrson deltog på kongressen via länk. Fokus för partiledaren låg på skattesänkningar som en viktig del av företagares lättnader.
Johan Pehrson var med digitalt.

– Det här med tillstånd tar tid i Sverige. För små företag kan det vara ett stort hinder att behöva vänta i flera år. Risken är att investeringar inte läggs i Sverige utan att de hamnar utomlands för att det går fortare och smidigare där, säger Johan Pehrson.

På den stora skärmen framför de 300 åhörarna säger en berömmande partiledare att han har koll på vad många i publiken gör. Pehrson säger att han gärna besöker företagarna ute i landet och hälsar att “det ni gör är helt fantastiskt”.

– De som anställer andra måste belönas för sitt svett och sina tårar. Det kan vi göra genom skattesänkningar. Det behöver bli billigare att anställa. Vi vill sänka skatten på de första anställda, säger Pehrson och fortsätter: 

– Jag blir vansinnig när jag träffar företagare inom handeln som är drabbade av stöld, eller alla de som drabbas av bedrägerier.

Partiledaren pratade om låg- respektive högkonjunktur och hur bränslepriserna påverkar samhället.

– Vi har en tuff tid framför oss, tror jag. De utmaningar vi har nu när vi ska parera konjunkturen är att hantera kompetensförsörjningen. Vi vet att utbildning är en viktig del, även integrationspolitik, för att få in alla i arbetslivet, säger Johan Pehrson.

Vad kommer du göra för att det ska bli lättare att bedriva företag?

– Jag skulle vilja avsätta ett år på en rejäl förenklings-kommission. Och sen att förstärka växa-stöden rejält, säger Pehrson.

Fler nyheter från Företagarna