podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Unga Företagare Sölvesborg gör succé genom devisen "Gott, Snabbt & Billigt"

Publicerad 16 maj 2022
I oktober varje år delas det prestigefyllda priset Årets Unga Företagare Sverige ut. Vinnaren har tagit sig först till vinsten i sin kommun och vidare till regionsfinalen för att till sist koras till Årets Unga Företagare i Sverige. Vi har pratat med Årets Unga Företagare Sölvesborg!
Jasmine Nilsson vd för Fisk & Glass i Hörviks Marina AB Foto: Fiskerian

I vackra Hörviks marina ligger Fisk & Glass i Hörviks Marina AB eller Fiskerian som den också kallas. Vi har pratat med  ägaren Jasmine Nilsson  som också tilldelats utmärkelsen Årets Unga Företagare Sölvesborg! 

-Hej Jasmine och stort grattis till utmärkelsen Årets Unga Företagare Sölvesborg! Vad var det som fick dig att bli företagare?

- Jag har alltid haft många företagare runt mig så länge jag kan minnas, företagande har blivit normaliserat och självklart för mig sedan år tillbaka. Oavsett under vilka förutsättningar det varit, sälja jultidningar, driva UF-företag eller aktiebolag så har jag alltid sporrats av tanken att vara min egen chef och själv aktivt påverka mitt utfall.

-Vad är det som gjort att det gått så bra för Fiskerian?

-Vår affärsidé "Gott, Snabbt & Billigt" lever och kommer alltid leva vidare på Fiskerian, oavsett hur mycket vi ökar i produktion och tillströmning av gäster. Den personliga kontakten mellan kund och personal i form av småprat i kassan vid beställning och servering vid bordet kommer alltid att prioriteras. Något som våra gäster kanske inte får möjligheten att alltid se med egna ögon är hur vi jobbar bakom kulisserna. På Fiskerian är jobbar många ungdomar, flertalet utan tidigare arbetslivserfarenhet.

-Redan från start får man prova på de många olika positioner och ansvarsområden vi har att jobba på. Utöver alla dessa praktiska uppgifter som tillhör det dagliga arbetet så har jag som mål att mina anställda ska utvecklas och lära sig andra delar som tillkommer ett ungt företagande. Därför pratar vi mycket planering, prissättning, personalhantering under tiden som vi jobbar.

Jasmine.jpg

Jasmin Nilsson mottog utmärkelsen Årets Unga Företagare vid Sölvesborgsgalan i november.

-Wow det låter verkligen som en bra arbetsplats! Vad är du mest stolt över i ditt företagande?

-Mina anställda! Vi är nästan 30 stycken tjejer i åldrarna 15–22 år och de gör mig stolt varje dag. Vi har en fantastisk laganda tillsammans med hårt arbete och god stämning, hur kan man låta bli att vara stolt?

-Vilka egenskaper ser du som styrkor i ditt företagande?

-Jag är engagerande när det gäller allt som kommer mitt företagande till, det är min absolut främsta egenskap. Jag skulle nog också beskriva mig själv som driven, kaxig och alltid angelägen att lära mig nya saker.

-Vill du skicka med tre tips till den som vill lyckas som företagare?

-Ja absolut! Lyssna till din magkänsla och inte på andras, fundera inte så mycket och ta emot hjälp. Ensam är inte starkast!

-Stort tack Jasmine och lycka till i regionsfinalen av Årets Unga Företagare Blekinge!

Fler nyheter från Företagarna