podcast news play företagaren I media förmån faq

Årets Unga Företagare i Karlskrona förbättrar människors hälsa på ett enkelt sätt

Anton Olsson och Emma Sturesson med sitt MyMellis är de välförtjänta mottagarna av 2022 års utmärkelse. Att få förverkliga idéer och skapa en positiv förändring i samhället var anledningen till att de ville driva eget företag. När de väl var i gång såg de företagande och entreprenörskap som en stor slagkraft för att möjliggöra sina visioner.
Publicerad 25 maj 2022
Emma Sturesson och Anton Olsson vid utdelningen.

I bolaget arbetar man förebyggande för en bättre folkhälsa. 

– Vi erbjuder, på riktigt, schyssta och blodsockersmarta mellanmål på arbetsplatser runt om i hela Sverige. Branschen i dag är dominerad av fikabröd eller stora krångliga avtal och lösningar. Mymellis busenkel, förklarar Anton och Emma.

De två unga företagarna driver två bolag där deras huvudsakliga syssla är Mymellis. Företagsresan började däremot med Diabetic box som erbjuder temaboxar för personer med typ 1-diabetes. Sommaren 2021 drev de igenom en kampanj för barn med typ 1-diabetes. Genom Diabetic box delades det då ut 2 000 gratislådor till barn och unga runt om i Sverige. 

– Syftet med boxarna är att lyfta personer, likt Anton, som har typ 1-diabetes och ge dem en boost i vardagen. 

Vad i ert företagande gör er mest stolta? 

– Att vi är med och skapar en bättre framtid för människor runt om i hela Sverige. Vi gör verkligen skillnad med vårt företagande.

Anton och Emma beskriver sig själva som driftiga och målinriktade. Det i samband med rätt personer omkring sig är viktiga delar i bolagets framgångar. Om fem år vill de att Mymellis ska vara ett välkänt varumärke över hela Sverige, kanske även utomlands. 

– Vi har en otrolig styrelse som bidrar med kompetens, diskussioner och mycket mer.

Vilka utmaningar har ni stött på och hur har ni tacklat dem?

– Vi lever i en värld som ständigt förändras vilket ger nya förutsättningar och hinder. Vi blev egenföretagare under pandemin och det har satt sin prägel på hur företaget ska drivas på bästa sätt, säger de och fortsätter:

– När förutsättningarna ändras måste bolaget även ta in rätt kompetens, det kan vara en utmaning. Vi har, tills i dag, löst detta genom att vara nyfikna, på tå och nätverka.

Vilka tre råd vill ni skicka med till andra som vill vinna Årets Unga Företagare?

– Våga köra, arbeta konsekvent och var beredd på att arbeta hårt under långa dagar.

Fler nyheter från Företagarna

Ovärdigt pensionsdrama

Företagarna oroas över att partierna ägnar sig åt en budstrid som äventyrar hela pensionssystemet, i stället för att agera långsiktigt och principfast.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.