För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare Sölvesborg golvar konkurrenterna

Publicerad 11 maj 2022
I oktober varje år delas det prestigefyllda priset Årets Företagare Sverige ut. Vinnaren har tagit sig först till vinsten i sin kommun och vidare till regionsfinalen för att till sist koras till Årets Företagare i Sverige.
Robert Larsson och Hampus Åkesson mottog priset Årets Företagare vid Sölvesborg galan

Allt började 1972 i en gammal bilaffärslokal i Valje. Hampus Åkessons farfar, Gunnar och hans två söner, Thomas och Stefan, startade Ekonomigolv där de främst sålde heltäckningsmattor och verksamheten bestod av dels butik, dels entreprenad.

Ekonomigolv AB har så här 50 år senare 15 anställda och inga tankar på att sluta växa. Idag drivs företaget  i tredje generation av Hampus Åkesson och tillkomna delägaren Robert Larsson. Den 30 oktober 2021 mottog de priset Årets Företagare Sölvesborg och blir därmed Företagarnas Sölvesborgs finalister till regionfinalen Årets Företagare Blekinge 2022. Vi har pratat med vinnarna! 

-Hej Hampus och Robert! Vad var det som gjorde att ni valde företagandet?

-För oss handlar det om att kunna forma sitt eget liv och vad man gör. Som egen företagare finns det inga begränsningar hur långt man kan nå.

-Ni sticker ut i er bransch, vad är det ni gör annorlunda?

-Vi jobbar faktiskt tvärtemot våra branschkollegor. Vi tillhör inte någon kedja utan bygger ut våra lager och importerar stora partier, både inrikes och utrikes. Det gör oss väldigt konkurrenskraftiga och vi kan erbjuda ett stort utbud och en låg prisbild.

- Internet handel utgör idag cirka 30% av vår försäljning. Eftersom vi inte tillhör någon kedja så kan vi göra vårt företag unikt vilket leder till att vår kundkrets och upptagningsområde blir större.

-Vilka egenskaper är bra att ha som företagare?

-För oss är det viktigt med ordning och reda. Sedan behöver man vara driftiga och alltid tänka kund, var service minded! För att lyckas som företagare behöver du vara kreativ, beredd att arbeta hårt och skapa kontinuitet i ditt arbete.

-Tack för pratstunden Hampus och Robert, stort lycka till i regionsfinalen av Årets Företagare Blekinge!  

Fler nyheter från Företagarna