podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Omtänksamhet och engagemang är vägen framåt för Årets Företagare Karlshamn

Publicerad 10 maj 2022
I oktober varje år delas det prestigefyllda priset Årets Unga Företagare Sverige ut. Vinnaren har tagit sig först till vinsten i sin kommun och vidare till regionsfinalen för att till sist koras till Årets Företagare i Sverige. Vi har pratat med Yvonne Forssell Årets Företagare Karlshamn.
Årets Företagare Karlshamn Yvonne Forssell, Fixa Assistans mottog utmärkelsen vid Gilla Karlshamngalan den 2:a april. Foto:GillaKarlshamn

Årets Företgare Karlshamn Yvonne Forssell är grundare och vd för Fixa Assistans AB.  Företaget erbjuder personlig assistans till både barn och vuxna.  Yvonne beskriver företaget med värme . Fixa Assistans är ett assistansbolag som med ett familjärt och omtänksamt arbetssätt ger en trygg och trivsam tillvaro för både brukare och anhöriga. 

-Vad var det som fick dig att bli företagare?

- För mig var det känslan av att få hjälpa andra. Alla har inte förmågan att orka driva ansökningar och omprövningar när man står mitt i en livskris, då finns vi där för att hjälpa till och stötta. När vi sedan fått igenom en ansökan eller kanske vunnit en omprövning i förvaltningsrätten eller kammarrätten är det en underbar känsla. Den är svår att ta på men den ger drivkraft att fortsätta framåt. När vi sedan fortsätter från beslut till att forma ett bra team kring brukaren och hitta dom perfekta assistenter så att brukarens liv blir tryggt så känner vi att vi gör skillnad på riktigt!

-Ni sticker ut bland andra i er bransch, vad är det som gör er så bra? 

-Fixa Assistans har mer än 20 års erfarenhet av personlig assistans. Vår kompetens och erfarenhet förenklar vardagen för både barn och vuxna. Med själ och hjärta ger vi glädje och gemenskap. Vi är ett familjärt assistansbolag med huvudkontoret i Karlshamn och är verksamma i södra Sverige. Ett koncentrerat upptagningsområde gör att vi enkelt kan skapa möten, träffpunkter och trevliga aktivitetsdagar för brukare, anhöriga och assistenter. Omtanke om varje människa är viktigt för oss. Därför matchar vi alltid brukare och assistenter efter önskvärd utbildning samt personkemi, i de kombinationer som ger mest trivsel och som känns bäst för varje brukare.

- Har ni något framgångsrecept? 

-Vi anställer bara personliga assistenter som vi ser kan vara en del av det som är så utmärkande för Fixa Assistans. Att vi är ett familjärt assistansbolag. Lite mindre än många andra aktörer, men med en passion att hjälpa våra medmänniskor. Genom att vara tillgängliga och lyhörda ser vi till att skapa en trygg, utvecklande och meningsfull vardag för varje individ.

-Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

-Den resa jag har gjort med Fixa Assistans. Idag är vi 120 anställda och brukare/kunder kommer till oss via ”mun-till-mun-metoden”.  Vi behöver sällan annonsera. Det är jag väldigt stolt över. De brukare eller kunderna som kommit till oss stannar kvar det gäller även personalen, vi har en väldigt låg personalomsättning.

-Stort tack för pratstunden Yvonne och stort lycka till i regionsfinalen av Årets Företagare Blekinge!

Fler nyheter från Företagarna