podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vinnarna av Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Blekinge 2022

Publicerad 2 jun 2022
Efter en lång väntan och noggranna övervägningar var det äntligen dags för Företagarna Region Syds utdelning på Tjärö den 2 juni. Juryn bestående av Johan Löfquist, Marie Rosengren och Roger Holmström – med uppbackning av Magnus N:son Engelbäck – har sagt sitt. Låt oss presentera vinnarna i regionfinalen.

Samtliga lokala vinnare och representanter från deras föreningar bjöds in till en lunch med prisutdelning. Uppemot 30 personer tog gemensamt båten från fastlandet till den lilla skärgårdsön för några timmar i festligheternas tecken. På verandan till den fina restaurangen väntade alla spänt på att årets mottagare av utmärkelserna skulle presenteras. Representanter från en stor rad branscher befann sig på platsen. Allt från hisstekniker och restauranger till assistansbolag, byggföretag och IT-leverantörer har under de senaste månaderna mottagit priser av sina lokalföreningar och var därmed en del av den regionala juryns kandidater. 

Priserna räcktes över till årets regionala vinnare med en stor glädje och stolthet. Vi håller tummarna för våra kandidater, som nu kommer skickas vidare till riks-juryn, i nästa steg. Kanske får vi se någon från Blekinge stå i Stockholm som vinnare av Årets (unga) Företagare i Sverige.

Systematiq Applikationsutveckling Sverige

Ronnebys Joakim Winkler, Johan Birgersson och Magnus Robertsson tilldelades Årets Företagare i Blekinge 2022. Motiveringen lyder enligt följande:

Joakim, Johan och Magnus har lyckats med bedriften att öka sitt bolags omsättning med nästan 350 procent på fem år. De blev utnämnda till ett av Sveriges superföretag 2021. Idag har bolaget som startade 2009 hela 20 anställda på två platser och dessutom många lojala kunder. Med dedikerade team, kompetent personal och en driven ledningsgrupp förser de sina kunder med innovativa och unika lösningar.

Juryn finner att Systematiq Applikationsutveckling Sverige AB med dess positiva utvecklingskurva är goda mottagare av Årets Företagare i Blekinge 2022.

RehPerform

Årets Unga Företagare i Blekinge 2022 gick till Amanda Nilsson från Karlshamn med följande motivering:

Amanda Nilsson har genom sitt bolag hjälpt en stor mängd människor må bra. Hennes stora målmedvetenhet och intresse för såväl sina kunder som sitt företag är beundransvärt för en så ung egenföretagare. 

Genom sitt hårda arbete och den ständiga viljan att utvecklas genom att utbilda sig vidare har hon lyckats knipa imponerande kunder så som dam- och herrlag i allsvenska serier. Amanda har gjort sig ett namn i branschen och är eftertraktad att anlita av såväl elitidrottare som vardagsmotionärer.

Vi finner därför att RehPerform är en given och värdig vinnare av utmärkelsen Årets Unga Företagare i Blekinge 2022.

Fullständiga vinnarintervjuer kommer inom kort.

Fler nyheter från Företagarna