För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Roger Altgenug, Bålsta Småstadsutveckling AB

Publicerad 11 dec 2020
Varje vecka träffar vi en medlem i Företagarna Håbo.

Vad pysslar ni med och vad pågår just nu?

Vi är ett bygg- och förvaltningsföretag med förkärlek för fastigheter med utvecklingspotential! Vårt arbete handlar i första hand om småhusbyggnation och om att utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning. Vi var tidigare verksamma framför allt i Bro men finns nu främst i Bålsta. I Viby äng bygger vi sen flera år småhus. Vi äger och förvaltar St:Eriksområdet, Kalmarleden 38-44 och hoppas där på en långsiktig omvandling till bostäder där. Fokus är utveckling av en bra marina i samarbete med flera företag. Gamla Nissens lokaler, med adresserna Vänersborgsvägen 5-15, som vi också äger och förvaltar, skall också utvecklas. Vi har en förhoppning om att omvandla industrihallar till idrottshallar Där vore det optimalt att få kommunen som hyresgäst. Vi har dessutom byggrätter i det sk ”Två-husområdet”, för ca 160 lägenheter där markarbeten redan är startade.

Hur trivs ni i Håbo

Vi har valt att komma till Håbo då vi känner det intressant och en kommun med en stor utvecklingspotential. Vi gillar kommunen som den är med mycket småhusområden och det man erbjuder. Vi ser en stor utvecklingspotential generellt i kommunen och i synnerhet med utvecklingen av centrum och närheten till Mälaren. Det händer mycket här redan nu och jag tror att det kommer hända väldigt mycket framöver! Håbo känns som en riktig tillväxtkommun.

Hur påverkar Corona er verksamhet

Vi har inte påverkats i så stor utsträckning. En del anställdas familjemedlemmar har varit sjuka och någon hyresgäst har haft det lite tufft. Det har ändå fungerat bra, även om man i våras trodde att det skulle bli ett förlorat år. Vi är på 80-90 procent i funktion i verksamheten.

Hur blir den här julen nu då?

Julen kommer ju oavsett. Tyvärr med avbokade julbord vilket är ledsamt. Det blir inte riktigt samma sak att äta julmat i byggbodarna. Jag kommer sen fira med familjen i ett litet sällskap.

Jag tycker att det är bra att Företagarna Håbo finns och jobbar för ett starkt näringsliv i Håbo.

Fler nyheter från Företagarna