podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Intervju med Ulrika Adolfsson, Näringslivsutvecklare i Håbo Kommun

Publicerad 1 apr 2022
Varje vecka träffar vi en medlem i Företagarna Håbo eller nyckelperson i näringslivet.

Berätta lite om dig och ditt arbete som näringslivsutvecklare.

Jag har jobbat som säljare (B2B) i Stockholm och efter tio år kände jag att det var dags att göra något annat. Jag startade eget och drev Håbo Kontorsbutik AB mellan 2008-2019.

Jag kom in i kommunen som näringslivsinspiratör i grundskolan och arbetade med entreprenörskap och prao. I min nuvarande roll som näringslivsutvecklare arbetar jag med både strategiska och operativa insatser för att möjliggöra att nya företag skapas, och att befintliga företag kan utvecklas. Det är viktigt att skapa bra relationer mellan företagen och kommun för att öka kunskapen internt om företagens villkor och förutsättningar för att kunna belysa näringslivsperspektivet i underlag för beslut.     

Vad har du för egenskaper som gör dig bra i din roll?

Jag försöker att se möjligheter till förbättringar och arbetar för att hitta win-win-lösningar.

Hur fungerar det politiska arbetet i näringslivsfrågor?

Min uppfattning är att alla politiska partierna i Håbo vill förbättra företagsklimatet och till Träffpunkt näringsliv den 22 april kommer politiker, tjänstemän och företagare för att påverka hur vi ska arbeta framåt tillsammans för att få ett ännu bättre företagsklimat.

Hur ser du på din och näringslivsenhetens roll framöver?

Vi kommer fortsätta att bygga relationer till näringslivet och skapa kontakter med myndigheter, vi kommer skapa stolthet och förståelse för hur viktigt det lokala näringslivet är. Sen kommer vi såklart att arrangera inspirationsevent, workshops och nätverksaktiviteter både med externa partners och på egen hand.

Fler nyheter från Företagarna