podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Intervju med Sara på Saras Bröd

Publicerad 24 nov 2022
Varje vecka träffar vi en medlem i Företagarna Håbo eller nyckelperson i näringslivet.

Grattis, du har nyligen flyttat in i ditt nya bageri! Berätta, var finns det och hur hamnade det där?

Tack! Vi valde en lite annorlunda lösning och byggde om vårt garage på Vikvägen i Frösundavik till bageri. Både min man och jag är företagare med stor passion för våra jobb, men vi vill också vara närvarande föräldrar och kunna anpassa våra jobb efter barnens vardag. Nu kan jag gå in och fika och göra läxor med dem på eftermiddagarna samtidigt som mina kunder kan besöka bageriets tillitsbutiken och handla färskt bröd.

Hur länge har du varit egen och hur kom det sig att du blev det?

5 år. Jag tillhör en företagarfamilj så steget var naturligt. Efter att jag sagt upp mig från mitt jobb inom receptutveckling i livsmedelsbranschen längtade jag efter att få jobba med rena, lokala och hållbara råvaror – det blev grunden till Saras Bröd.

Vad är det bästa med att driva eget?

Möjligheten att få utlopp för det driv jag har och de värden som är viktiga för mig så som hållbarhet och lokal försörjning. Den kreativa friheten att få testa och förverkliga idéer och närheten till producenter och kunder är viktig för mig. Jag känner dem som odlar mitt mjöl och kan berätta hur jag vill ha mjölet malet. Och jag kan be mina kunder återkomma med vad de tyckte om sötman i tunnbrödet och sedan justera receptet. Det ger mig energi och sätter vägen framåt.

Vad tycker du är viktigt för att en kommun ska ha ett bra Näringsliv?

Att hela organisationen förstår hur viktiga lokala företag är för en välmående kommun och att både tjänstemän och politiker har som utgångspunkt att stötta och främja företagande. Det är också viktigt att tjänstemän och politiker har kunskap och förståelse för ett företags verksamhet innan beslut fattas.

Hur ser framtiden ut för Saras Bröd?

Möjligheten finns att förbeställa bröd via sociala medier. Men nytt är att jag även kommer ha öppet dagtid onsdag till fredag för den som bara vill kunna titta in och handla. Förutom mina produkter finns det möjlighet att handla lokala delikatesser av hög kvalitet. Tunnbröd är också nytt i sortimentet. Och för den som vill kommer det gå att boka in en grupp för att baka tillsammans. Många upplever en väldig avkoppling av att baka och den upplevelsen vill jag att fler ska få.

 

Fler nyheter från Företagarna