podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Intervju med Raija Ohlin, Ekolsunds Slott

Publicerad 25 feb 2022
Varje vecka träffar vi en medlem i Företagarna Håbo eller nyckelperson i näringslivet.

Raija.jpgBerätta, vem är du är och vad sysslar du med?

Raija Ohlin, entreprenör som har stort intresse för kulturhistoriska byggnader med bevarande och njutning av dessa för den moderna människan.

Hur länge har du drivit Ekolsunds Slott och hur kom det sig att du hamnade där?

Mitt intresse för kulturhistoriska miljöer förde mig för ca 20 år sedan till Ekolsunds Slott. Detta efter att renoverat stora byggnader i Knivsta, Walloxen och Noors Slott. (Noors slott såldes till anställda vilka har drivit slottet framgångsrikt med den verksamheten som startades vid restaureringen). Walloxen är idag ett utvecklat bostadsområde med skola mm.

Därför var det naturligt att år 2001 köpa och tacka ja till att ta hand om  Ekolsunds Slott.

Hur ser verksamheten i Slottet ut?

Verksamheten på Ekolsunds Slott består av bröllop, restaurang, champagne-, öl- och whiskeyprovningar med middag och övernattning, konferenser, olika familjefester, mm. Filminspelningar är ett återkommande              inslag på slottet. Bokade visningar för intresserade av arboretumet (skog med speciella träd), och slottsvisningar genomförs kontinuerligt. Biggest loser har i 11 år haft inspelningen på slottet. För allmänheten har vi idag gympass 4 ggr i veckan med tillgång till PT. Restaurangen på Wärdshuset har öppet så mycket så möjligt för bokade gäster och sommartid med öppettider. Verksamheten drivs av min son och sonhustru Nils och Elin.

Vad är roligast med att äga/driva ett slott?

Roligast med slottet är att dela glädjen med nöjda gäster och personal som  uppskattar den historiska miljön med dess begränsningar och möjligheter.

Hur ser framtiden ut? 

Vi ser ljust på framtiden. Våra planer är att bygga ut och utöka olika verksamheter. Vi får äntligen detta år se byggstart på de 51 tomterna som finns i slottsskogen. Ett fortsatt arbete med parken och skogen är också en viktig del av framtidsplaner.

Fler nyheter från Företagarna