För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Intervju med Mikael Wranding, Bålsta Rörmokeri

Publicerad 4 jun 2021
Varje vecka träffar vi en medlem i Företagarna Håbo eller nyckelperson i näringslivet.

Mikael Wranding.jpgBerätta om din verksamhet

Vi är lokalt företag som innehåller mig och fyra stycken rörmokare som alla bor i Håbo kommun. Vi vill vara det lokala företaget som folk här i trakten kan ringa när de behöver hjälp med sina rör och annat relaterat. Vi gör allt inom rörmokeri och tackar aldrig nej till något, utan ser något nytt som spännande och en utmaning att lösa. 

Hur startade du?

Företagande är inget jag har inom min familj eller släkt på något vis, utan det är anställning och trygghet som varit gängse försörjning under min uppväxt och företagande som fenomen och livsstil är inget jag känt till sedan tidigare. 

Efter att jag utbildade mig till rörmokare i vuxen ålder så kände jag efter ett antal år att jag kan nog få ett företag inom rör att bli ganska bra. Jag noterade vad jag tyckte var bra och vad jag tyckte var mindre bra hos mina arbetsgivare, och började tänka ut en egen plan. Grundbulten i denna är att få tag i de bästa rörmokarna och att få dem att trivas samt att alltid lämna ett jobb efter oss som vi själva är nöjda med. 

Tanken växte och sen av olika omständigheter, barnen hade blivit större och jag hade en fantastisk kund, en skola faktiskt, att luta mig emot så blev det så att jag tog klivet för lite mer än fyra år sedan och jag måste säga att det gått bra hittills. 

Vilka är dina kunder?

Alla som vill ha vår hjälp! Vi har ett stort kundregister med en del byggare, bostadsrättsföreningar, fastighetsförvaltare och företag. Men vi har även ett stort batteri av privata kunder som vi mer än gärna hjälper med deras önskemål i allt från smått till stort. 

Vi är ständigt ute efter nya kunder och letar aktivt, men åtnjuter även den fantastiska ”ringar på vattnet”-effekten som lever sitt eget liv. 

Hur ser företaget ut om tre år?

Om tre år har vi blivit ännu större än vi är idag och har förhoppningsvis knutit några upphandlingar till oss. Vi vill även bli större lokalt, men detta utan att trampa på några tår på andra lokala aktörer då Håbo har flera riktigt bra rörentreprenörer och jag ser dem mer som skråbröder än som konkurrenter. 

Fler nyheter från Företagarna