podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Intervju med Katja Saranen på 2-Con Sverige AB

Publicerad 3 sep 2021
Varje vecka träffar vi en medlem i Företagarna Håbo eller nyckelperson i näringslivet.

Berätta om dig och din verksamhet

Jag heter Katja Saranen och driver 2-Con tillsammans med min man Henrik. Företaget grundades 1989 av min far men sedan generationsskiftet 2015 driver Henrik och jag bolaget tillsammans.

Vad gör ni?

Vi är ett tekniskt konsultbolag med 20 medarbetare som arbetar mot tillverkande företag, främst inom livsmedelsbranschen till exempel bryggerier, kafferosterier och mejeri.

Vår verksamhet består av tre affärsområden där ett av dem är tillverkning och konstruktion som bedrivs i vår verkstad som ligger i Bista industriområde, i Bålsta. Det andra affärsområdet består av de tjänster vi utför hos kund i deras produktion till exempel optimering, till- och ombyggnad av produktionslinjer, service och underhåll samt akut reparation. Det tredje affärsområdet består av stöd och utförande i anpassningar av fastighet där projektledning, arbetsmiljösamordning och både utförande- och totalentreprenad är exempel på uppdrag.

Hur ser framtiden ut?

Vi ser ljust på framtiden. Vi har ett antal större kunder som vi har långa och nära relationer till som vi gärna arbetar vidare med och i år lägger vi fokus på att utveckla samarbetet ytterligare. Det finns en stor efterfrågan på våra tjänster och vi har endast en liten del av den totala marknaden så det finns mycket att hämta när tiden är inne. I år ska vi också lägga grunden för fortsatt tillväxt genom att lyfta våra interna processer och rutiner. Vi sparkar även i gång vårt Hållbarhetsarbete på allvar som ska bli en integrerad del av vår affärsplan.  

Fler nyheter från Företagarna