podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Intervju med Helene Zeland Bodin, Håbo kommuns nya KSO

Publicerad 8 okt 2021
Varje vecka träffar vi en medlem i Företagarna Håbo eller nyckelperson i näringslivet

Helen Zeland Bodin.jpgPå kvällen den 27 september  stod det klart att Helene Zeland Bodin (C) blir vårt nya kommunalråd efter att ett nästan helt enigt KS röstat ja. Spännande tycker vi och ser med tillförsikt fram emot det gemensamma arbetet som ska göras i näringslivet framöver.

Självklart är vi nyfikna på denna kvinna som inte gjort så mycket väsen av sig i det politiska rampljuset tidigare och vi lyckades få oss en pratstund med Helena trots en proppfull kalender.

Vi förstår att det är otroligt mycket nytt för dig nu och är nyfikna på vad du ser som din största uppgift inledningsvis.

Jag förstår er nyfikenhet, då jag i många sammanhang kanske inte ha synts. Som fritidspolitiker med ett annat heltidsarbete är det inte lätt att hinna med allt. Det finns många stora uppgifter som jag har att ta tag i och ett utav de uppgifterna är budgeten. Men näringslivet, infrastrukturen och utbildning är också stora viktiga frågor.

Vi har tidigare pratat en del om samtalsklimatet i kommunen. Hur ser du på det och tror du att det kan komma att ändras framöver?

Jag fick ett mycket fint stöd av partierna i Kommunfullmäktige och jag hoppas att jag kan bidra med ett trevligare samtalsklimat. Jag tror på att prata med varandra och inte om varandra. Jag kan inte förändra samtalsklimatet på egen hand, men jag kan vara med att påverka så att det inte eskalerar mer. Jag tänker även att det är ett ansvar som varje individ är med och delar på.

Hur kan vi säkra upp att näringslivsperspektivet alltid beaktas i alla beslut? Kan vi i Företagarna Håbo bistå i det arbetet/i den processen på något sätt? Kan vi så vill vi!

Jag har låst 4.0 och ser att vi har en hel del att göra för att komma dit. Ett sätt tänker jag är att vi får veta mer konkret vad vi behöver beakta i näringslivsperspektivet. Har vi sett allt eller är det något vi missar?

Hur får vi med det på ett bra sätt så att det blir likvärdigt i alla projekt? Känner att detta är något som vi skulle kunna prata mer om.

Hur ser din vision ut vad gäller ett blomstrande näringsliv i Håbo?

Vi har ett fantastiskt läge i Håbo, mitt i Sveriges tillväxtmotor med närheten till Stockholm och Mälardalsregionen och här bör vi tillsammans kunna skapa ett helt eget koncept av lyckat näringsliv.

Entreprenörskap är en stor del till Sveriges tillväxt och att kunna ge möjligheter till det i vår kommun är enormt kul.

Därför är det viktigt med UF-projekten redan i gymnasiet och att uppmana entreprenöriellt lärande i grundskola. Vi politiker behöver lyssna på näringslivet för att förenkla och förbättra processer, höja servicenivån till företagen och främst skapa en samsyn kring de frågor som är viktiga för oss alla.

Fler nyheter från Företagarna