podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Intervju med fotograf Thomas Ljungdahl i Bålsta

Publicerad 16 apr 2021
Varje vecka träffar vi en medlem i Företagarna Håbo eller nyckelperson i näringslivet.

Berätta lite om dig och ditt företag!

Jag heter Thomas Ljungdahl och är bosatt i Bålsta tillsammans med fru, tre vilda/underbara barn och ett par katter. Vi bor i ett hus i ett nybyggt område nära vatten och natur. 

Tanken att starta ett eget företag som fotograf har funnits länge och vid årsskiftet gjorde jag det äntligen. Att få arbeta med det som i hela mitt vuxna liv varit mitt största intresse och som är så kreativt och givande är fantastiskt! 

Vilken är din viktigaste målgrupp?

Jag fotograferar åt både företag och privatpersoner, uppdragen är väldigt varierande och alla är lika viktiga. Jag fotograferar helt enkelt det mesta. Det kan handla om att fotografera barn, bröllop, porträtt, produkter, maskiner eller miljöbilder. 

Hur kommer det sig att du nu valde denna bana?

Oj, intresset för foto startade redan när jag var barn. Pappa hade en systemkamera från Minolta när jag var liten, det var något magiskt med den och jag minns den än idag. Fotograferandet har alltid varit en stor del av mitt liv och att idag ha möjligheten att arbeta med detta är som en dröm! 

Jag tycker att det är otroligt kul att träffa människor! Att stå framför kameran kan kännas ovant och att känna sig obekväm är helt naturligt (det gör jag i alla fall). Det brukar släppa efter en stund och att få ta del av reaktionerna när de färdiga bilderna levereras är väldigt givande för mig. 

Vad ser du för tillväxtmöjligheter under 2021?

År 2021 är mitt första hela år som företagare och förfrågningarna och bokningarna ökar hela tiden, vilket känns superkul. 

Idag betyder bra bilder otroligt mycket, framför allt för företagen. Att ha bra bilder på personal, lokal och produkter är jätteviktigt för att ge ett proffsigt intryck och fler företag börjar inse detta, inte minst på grund av hur marknadsföring numera ter sig via internet och sociala medier. 

Hur tänker du dig din verksamhet om tre år?

Min plan är att fortsätta arbeta som jag gör nu, att utföra jobb åt såväl företag som privatpersoner. Något jag ser fram emot är att utveckla mitt produktfoto ytterligare och att hjälpa företag med att få tillgång till bildmaterial av högre klass. 

Hur blir din sommar?

Sommaren kommer spenderas tillsammans med familjen. Jag har några bröllopsfotograferingar inbokade vilket känns jättespännande och ärofyllt. Sen har jag alltid en massa fotoprojekt snurrandes i huvudet som jag hoppas hinna med mellan strandbesök och grillkvällar.

Läs mer på Thomas Ljungdahls hemsida här

Fler nyheter från Företagarna