podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Intervju med Bo Svensson på Stig Machine i Bålsta

Publicerad 19 feb 2021
Varje vecka träffar vi en medlem i Företagarna Håbo eller nyckelperson i näringslivet.
Bo Svensson på Stig Machine

Vad sysslar ert företag med?

Vårt företag jobbar med att förse entreprenadbranschen med maskiner typ, grävmaskiner, hjullastare, vältar, asfaltläggare och även asfaltverk. Vi har även verkstad och servicebussar för reparationer av de flesta märkena på marknaden. Vi har haft några olika agenturer genom åren och idag har vi en bra blandning som täcker många av våra kunders behov. Våra största kunder är bland annat Svevia, NCC, Skanska, Renta, Cramo mm.

Hur kom det sig att du valde denna bana?

Stig Machine är ett familjeägt bolag som min far grundade 1978 och 43 år senare driver och äger jag det ihop med min bror (Henrik Svensson). Jag började jobba med farsgubben 88–89 och då hade vi en lastbil som jag for land och rike runt med och gjorde demonstration på asfaltläggare bland annat.

Hur har pandemin påverkat er?

Pandemin har naturligtvis drabbat även oss men jag tror vår bransch eller framförallt våra kunder har kommit hyfsat lindrigt undan, många kontrakt är på flera år med kommuner och fastighetsbolag mm. Det är betydligt trögare att sälja stora maskiner i dagsläget, men vi får hoppas framtidstron kommer igång ordentligt när folk börjar bli vaccinerade. Det börjar även märkas att det blivit längre leveranstider sista månaderna och det verkar svårt med transporter från bland annat Asien.

Hur ser er verksamhet ut om tre år?

Vår verksamhet har varit ganska lika under alla år och jag tror att vi kommer att vara lika med inslag av olika samarbeten även om tre år. Idag har vi återförsäljare i landet men vi har en hel del luckor och jag tror vi kan växa tillsammans med några fler under året.

Fler nyheter från Företagarna