podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Åsa Odelfalk, Håbo kommun

Publicerad 18 dec 2020
Varje vecka träffar vi en medlem i Företagarna Håbo eller nyckelperson i näringslivet.

Åsa Odelfalk.jpgUtvecklingen på Bygglovsavdelningen är en riktig framgångssaga!

För snart tre år sedan tillträdde Åsa som bygglovschef på Håbo kommun. Hon accepterade rollen för att kunna förändra arbetssättet mot det som hon önskat under åren som handläggare. Vid flertalet tillfällen under vår pratstund påpekade Åsa vilket fantastiskt gäng hon har förmånen att arbeta med, att de gjort denna resa tillsammans och att man alltid hjälps åt.

Vilken är den största utmaningen för er avdelning?

Vi är ju myndighetsutförare, men detta kan ju göras på många olika sätt. Vi har valt vägen att förklara vad vi menar och att vara tillgängliga genom ex möten. Nyckeln till mycket är att kunder förstår vad som händer. Vi har även öppnat upp gentemot övriga förvaltningar och avdelningar på kommunen, jag tror att vi alla kan göra ett bättre arbete om vi förstår vad övriga kommunkollegor arbetar med.

Hur ser kommunens invånare denna förändring?

Den tydligaste förändringen tror jag är vår tillgänglighet, vi har öppnat upp mycket. Vi är tillgängliga på telefon, vi har öppet hus vid flera tillfällen per år, många gånger får de som söker bygglov en personlig handläggare och inspektör. Vi arbetar hela tiden utifrån att vi är en serviceinstans för kommunens invånare.

Hur har er avdelning klarat av arbetet under Corona?

Vi hade kommit en bra bit på vägen i vårt digitala arbete, bla genom kommunens e-tjänst för bygglov, så arbetsmässigt har inte skillnaden varit så stor. Självklart så saknar vi att sitta tillsammans, men vi har regelbundet digitala möten i både större och mindre grupper. Efter nyår kommer vi även att kunna erbjuda både företag och privatpersoner möjligheten till digitala möten.

Fler nyheter från Företagarna