För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Så skapar du bra inlägg på Facebook

För att nå ut på Facebook idag så gäller det att du skapar inlägg som intresserar och engagerar människor. Här kommer några tips för att just dina inlägg ska lyckas och hur du når ut till fler människor.
Tala din målgrupp och fem andra råd för hur du skapar bäst inlägg på Facebook 2021.

Tala till din målgrupp

Det är omöjligt att skapa ett inlägg som passar alla. Du ska prata till din målgrupp som kan bli dina potentiella kunder. Använd ord som du vet fångar mottagaren och skriv om tankar och/eller intressen som ni delar. De inlägg som människor kan relatera till har större sannolikhet att delas vidare.

Väck känslor

Med all information som vi tar in i olika kanaler idag så krävs det något extra för vi ska stanna upp och ta till oss det som sägs i ett inlägg, istället för att scrolla vidare. Våga väck känslor i ett inlägg. Bra känslor leder oftast till handling vilket ökar chansen till att mottagaren gillar, kommenterar eller delar. Du kan absolut dela med dig av mindre positiva inlägg men försök alltid i slutet av inlägget lämna mottagaren på en bra plats.

Lär ut dina kunskaper

Självklart vill du inte lära ut all din kunskap eftersom det kanske är en del av ditt företag som du faktiskt vill tjäna pengar på. Men för någon som inte är i din bransch så kan små tips göra ett stort intryck. Människor tycker i regel om inlägg som utbildar och lär dem något nytt, så var inte rädd för att göra utbildande inlägg som skapar stort värde för mottagaren.

Foto och video

Lägg kärlek på dina bilder och videos. Det är det första mottagaren ser och du vill att den ska ”poppa”, fånga uppmärksamhet. Bilderna/videos är också viktiga för de säger väldigt mycket om ditt varumärke. Så har du inte en bild eller video som du känner speglar ditt varumärke och företag, fundera en extra gång om du ska lägga upp den.

Lyssna på #företagarpodden #242: Var personlig och lyckas i sociala medier 


Storytelling

Våga dela med dig och ditt företags historia. Människor tycker om att få veta vad som händer bakom kulisserna. Låt dina kunder få en inblick i just ditt företag för att skapa en starkare relation.

Sälj inte i varje inlägg

Som företagare så har man oftast sin Facebook-sida för att det ska leda till försäljning i slutändan. Men när det kommer till Facebook så bör inte mer än 20% av dina inlägg vara säljinlägg. Du ska tänka att 80% ska vara inlägg som är utav värde för mottagaren. Inlägg som väcker känslor, inspirerar och utbildar. Tänk att 1 av 5 inlägg ska säga ”köp mig” medan 4 av 5 inlägg ska säga ”tyck om mig”.


Företagarna guidar i samarbete med Emma & Emma AB - marknadsföring och profilering

 

 

Taggar
Riks Artikel
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.