podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vi söker nya, engagerade ledamöter till lokala föreningar i Blekinge & Skåne!

Publicerad 23 sep 2021
Nu händer det mycket i Företagarnas värld. Vill du vara med och påverka eller känner du någon som skulle platsa i någon av Skåne eller Blekinges lokala föreningar? Det finns många fantastiska, drivna, unga och gamla företagare runt om – hjälp oss att hitta dem.

Senast den sista mars 2022 är det dags för de lokala föreningarnas årsmöten och nu är det dags att nominera kandidater till de lokala styrelserna.

Vi söker nya engagerade ledamöter som vill vara med och driva Företagarnas frågor på lokal nivå i någon av våra 35 föreningar i Skåne och Blekinge.

Vill du arbeta i någon av de lokala föreningarna eller känner du någon som du tror skulle passa? Nominera via formulär till höger. Tänk på att fråga den personen du föreslår så att den är medveten om nomineringen.

Vi behöver nomineringarna senast den 15/2 så vi hinner ta kontakt och intervjua kandidaterna i god tid före årsmötet. 

Vem kan nominera?

Alla medlemmar i Företagarna samt icke medlemmar kan nominera en eller flera personer till föreningens styrelse.

Vem kan nomineras?

Du kan nominera vem du vill, men för att personen ska kunna bli vald till styrelsen ska han/hon vara medlem i Företagarna. Är personen inte ännu medlem kan den alltså bli det. Du får även nominera dig själv.

Vad händer med min nominering?

Den tas om hand av valberedningen som kontaktar de nominerade. Innan årsmötet presentar valberedningen sitt förslag till styrelse för 2022. Styrelsen väljs sedan av årsmötet.

Måste den man nominerar ha erfarenhet av styrelsearbete?

Nej. Valberedningen sätter samman ett brett team av olika kompetenser, branscher, åldrar, bakgrund etc som har förutsättningar att göra ett bra jobb ihop.

Fler nyheter från Företagarna