För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Equestrian Stockholm med i matchen om att bli Årets Unga Företagare

Publicerad 9 okt 2019
Årets Unga Företagare är vårt prestigefyllda pris för unga entreprenörer. Vinnaren utses den 11 oktober under en galakväll i Stockholms stadshus.

Johanna Ingelsson är en av fem  företagare som är kvar i matchen om att bli Årets Unga Företagare. Vi träffade grundaren av ridsportsföretaget Equestrian Stockholm för att få veta mer om ett av Sveriges mest lovande unga företag.

Berätta om din verksamhet!

− Equestrian Stockholm erbjuder ett unikt sortiment av exklusiva produkter till ryttaren och hästen med naturen i åtanke. Vi skapar välgjorda och nytänkande produkter på design- och funktionsnivå. För oss är det självklart att arbeta för en bättre miljö, därför utvecklar vi våra produkter i ekologiska och miljövänliga material. Våra produkter utvecklas ständigt i samarbete med våra teamryttare och fokusgrupper, allt för att skapa så optimala produkter som möjligt för våra kunder.

Vår vision är att skapa ett internationellt ledande varumärke för exklusiva rid- och hästprodukter i ekologiska material. Vi arbetar ständigt med att stötta unga tjejer i deras satsningar inom ridsporten. Equestrian Stockholms produkter säljs idag genom vår e-handel, 120 återförsäljare i 26 länder och på mässor i Sverige och utomlands.

Vi jobbar mycket med sociala medier och är idag det snabbast växande ridvarumärket på Instagram i världen.

Vi växer stadigt och är i idag 13 medarbetare på kontoret i Stockholm och två agenter som arbetar i Finland och Storbritannien. Omsättningen har på tre år ökat med 1350 procent och föregående bokslutsår landade på 27 miljoner.

Varför tror du att just du blev nominerade till Årets Unga Företagare och hur känns det att vara en av finalisterna?

− Jag startade Equestrian Stockholm i en källarlokal med lagret i mitt vardagsrum. Utan någon som helst erfarenhet av inköp, marknadsföring eller ekonomi gav jag mig ut i världen på jakt efter våra första leverantörer. Trots många motgångar och hårda lärdomar längst vägen har jag alltid envist kämpat mig framåt. Jag har vigt mitt liv åt Equestrian Stockholm och uppoffrat mycket men kan nu stolt se ett fantastiskt företag som bara är i början av sin resa.

Genom företagandet har jag dessutom fått möjligheten att ge tillbaka och motivera unga tjejer och killar att våga satsa på sina drömmar genom föreläsningar och mentorskap.


Vad har du för förväntningar på kvällen?

− Ser väldigt mycket fram emot kvällen och träffa likasinnade entreprenörer och juryn. Ska bli väldigt roligt att träffa de andra finalisterna!


Vad väntar härnäst för företaget? 

− Mycket spännande planer på gång framåt! Vi kommer fortsätta fokusera på våra största marknader i Europa samt fokusera på vår e-handel samt återförsäljare.

Fler nyheter från Företagarna