För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Günther Mårder slutar som Företagarnas vd i höst

Publicerad 26 mar 2023
Företagarnas längst sittande vd gör sig klar för avgång, men lovar att spurta över mållinjen.
Foto: Skärmavbild från Dagens Industris måndagstidning.

När Günther Mårder tillträdde som vd för Företagarna 2015 var hans målbild att stanna kvar i fem till sex år. Det har i stället blivit nästan en årtionde. Det gör honom till den vd som suttit längst i organisationens moderna historia. Alltid har dock ett slut, och till hösten har han bestämt sig att göra något annat. Vad det blir har han inte bestämt ännu.

− Det var aldrig ett lätt beslut att sluta, men jag känner att det är dags nu. Jag är särskilt stolt över att vi har vänt medlemsutvecklingen med kraft och att Företagarnas röst i debatten är så stark, säger Günther Mårder.

Lämna över Företagarna i toppskick

De närmaste sju månaderna har Günther för avsikt att ge allt för Företagarna. Han ser fram emot att till dess leda organisation till att slå alla rekord vad gäller medlemstillväxt. Målet är att kunna lämna över en starkare organisation än någonsin till sin efterträdare.

− När Günthers anställdes var hans uppdrag att få ordning på organisationens finanser och på medlemstillväxten. Jag kan konstatera att de fina resultaten talar för sig själv. Günther kan nu med gott samvete lämna över till nästa person som får förvalta det otroligt fina uppdrag som det innebär att vara vd för Företagarna, säger Fabian Bengtsson, Företagarnas ordförande.

En fantastisk resa

Fakta visar att Företagarna lyckats vända Sveriges största och viktigaste organisation för företagare både medlemsmässigt och ekonomiskt. Medlemsframgången har skapats genom att arbeta hårt med innehållet, kommunikationen och relationen med medlemmarna. Ekonomin har vänt med kraft genom att inledningsvis radikalt minska kostnaderna för att sedan frigöra resurser för nysatsningar och utveckling.

− Vi har tredubblat våra kommersiella intäkter från samarbetspartners och medlemsintäkterna stiger nu med medlemsökningen. Vi har tagit hem den finansiella förvaltningen och ökat avkastningen på vårt trygghetskapital men också minskat förvaltningskostnaderna. Men allt handlar till sist om att ha engagerade och stolta förtroendevalda, medlemmar och medarbetare. Där har vi gjort en fantastisk resa! Jag är stolt – på gränsen till nöjd! säger Günther Mårder.

Rekrytering av ny vd

Jobba på Företagarna

Nu inleds sökandet efter Företagarnas nästa vd och riksstyrelsen har anlitat en rekryteringsbyrå för att snabbt dra igång arbetet.

− Det kommer att bli en utmaning att hitta personen som fyller alla våra önskemål men jag är övertygad om att vi kommer att komma i mål, säger Fabian Bengtsson.

 

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna