För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets unga idé utökas med mer prispengar och eget event

Publicerad 6 feb 2023
Företagarna har sedan 2016 publicerat listan årets 103 unga idéer för att hylla nyskapande och världsförbättrande företagsidéer. Nu utökas projektet med mer prispengar och ett eget event.
Förra årets pristagare; Alexander Olivera, Siddhartha Khandelwal och Ellen Andreasson. Foto: Anders Risenstrand.

Företagarnas ordförande Fabian Bengtsson och hans familj står bakom Bengt Bengtssons SIBA-stiftelse som sedan 2021 delat ut stipendium till några de unga företagare som förekommit på listan.

Tio av företagarna som uppmärksammas på listan 103 unga idéer får möjlighet att pitcha sin affärsidé inför en jury under ett pitchevent i Göteborg i slutet av maj. En av dessa företagare får därefter motta priset Årets Unga Idé och tilldelas ett stipendium på 250 000 kronor, från Bengt Bengtsson SIBA-stiftelse.

- För att bli en entreprenör krävs en idé, men det krävs framför allt ett enormt engagemang för att genomföra den. Här vill vi stödja entreprenörer som har en god idé och som även har tagit ett par kämpiga steg för att realisera sin dröm, säger Företagarnas ordförande Fabian Bengtsson.

Syftet med listan och priset är att lyfta fram förebilder som tack vare sitt entreprenörskap bidrar till utveckling, mångfald och välfärd.

Evenemanget Årets unga idé kommer samla unga entreprenörer, inkubatorer, investerare och företagsfrämjare från hela Sverige.

Nominera till priset och listan här! https://www.foretagarna.se/kampanjer/103-unga-ideer/nominera/

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna