För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ukrainarna förtjänar en reell chans att komma in i samhället

Publicerad 25 mar 2022
Företagarna, och våra medlemmar, vill gå i främsta ledet för en process där så många ukrainska flyktingar som möjligt får jobb, skriver Fabian Bengtsson och Günther Mårder i Dagens Nyheter.
Ukrainska flyktingar går över polska gränsen vid Medyka. Foto: Damian Pankowiec/Shutterstock.com

Rysslands angrepp på Ukraina har nu pågått i över en månad. Det mänskliga lidandet lämnar ingen oberörd. I Dagens Nyheter skriver Företagarnas styrelseordförande Fabian Bengtsson och vd Günther Mårder att Sverige behöver rusta för att säkerställa att de som kommer hit kan få en värdig tillvaro och en möjlighet att snabbt komma i arbete.

I debattartikeln presenterar Företagarna 10 förslag som kan ge ukrainska flyktingar en bra start i Sverige, utifrån insikten om att fyra av fem nya jobb i Sverige skapats i de små och medelstora företagen under de senaste trettio åren.

Förslagen omfattar bland annat informationsinsatser riktade till både arbetsgivare och dem som söker skydd i Sverige, nedsättning av arbetsgivaravgifter och paus i krångliga regelverk.

Läs Tio sätt att ge flyktingar från Ukraina en bra start på DN Debatt.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna