podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Norrköpingsföretagare tar plats i Företagarnas riksstyrelse

Publicerad 24 maj 2022
Ulrika Nilsson som driver informations- och cybersäkerhetsföretaget Secure State Cyber har valts in i Företagarnas riksstyrelse.
Ulrika Nilsson. Foto: Fotograf Ristenstrand. Montage: Petra Tieu.

När Företagarna samlades till kongress den 19 och 20 maj på Louis De Geer konsert och kongress i Norrköping valdes Ulrika Nilsson in i riksstyrelsen. Hon ingår nu i den grupp av personer – riksstyrelsen – som ansvarar att utveckla Företagarnas organisation och verksamhet mellan kongressperioderna.

− Jag ser det som en jättespännande och viktig uppgift, säger hon.

Vald på hemmaplan

För norrköpingsbon Ulrika är det lite speciellt att bli invald i styrelsen på hemmaplan. Hon driver sedan 2005 Secure State Cyber som hon själv grundat. Företaget är verksamt inom informations- och cybersäkerhet och har verksamhet i både Sverige och Kanada.

− Vi hjälper organisationer att hantera cybersäkerhet och integritetsskydd på ett systematiskt och effektivt sätt i verksamheten, säger hon.

Ulrika Nilsson är inte ny i Företagarna-sammanhang. Redan för nio år sedan utsågs hon till Årets Företagare i Norrköping. Det är bara en av flera utmärkelser hon fått för sin företagargärning. 2015 blev hon nominerad att delta på Prins Daniels entreprenörsdag och 2018 tilldelades hon IWEC Awards (International Women’s Entrepreneurial Challenge).

Trygghet och säkerhet

För Ulrika är det viktigt att hjälpa företag att skydda sin affärsverksamhet och skapa trygghet och kontinuitet i det digitala samhället.

− Förutsättningarna kan ändras snabbt. Vi ser det i vårt arbete med cybersäkerhet, vi såg det i pandemin och nu igen i och med kriget i Ukraina. Därför är det viktigt att inte bara bygga vidare, utan även skydda det man redan har byggt upp, säger hon.

Trygghetsfrågor och säkerhet ligger alltså Ulrika varmt om hjärtat och hon tar med sin unika kompetens inom de områdena in i Företagarnas riksstyrelses arbete.

Fakta

Namn: Ulrika Nilsson.

Ålder: 48 år.

Familj: Man och tre barn.  

Bor: Norrköping.

Företag: Secure State Cyber.

Fritidsintressen: Spela tennis, padel, dansa och åka skidor.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna