För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

2021 års vinnare Årets Unga Idé

Publicerad 16 okt 2021
Faisa Abdi, Pernilla Westergren, Sofie Wahlström och Ellinor Samuelsson tilldelas Bengt Bengtssons SIBA-stiftelses stipendium på 50 000 kronor vardera.
Foto Emma Ekstrand

–Årets stipendiater visar med hjärta, engagemang och mod hur entreprenörskap och samhällsnytta många gånger går hand-i-hand. De har skapat nytta, ett mervärde och bidragit till en samhällsriktning som kommande generationer kommer kunna skörda frukter av. Vi på Bengt Bengtssons SIBA-stiftelse är mycket hedrade att få tilldela årets stipendier till Faisa, Pernilla, Sofie och Ellinor, säger Fabian Bengtsson, representant för stiftelsen och ordförande för Företagarna.

Vinnarna av Årets Unga Idé 2021

Faisa Abdi, QC Renewable Energy, från Borlänge

Stipendiaten krossar normen i energibranschen och har tagit svensk teknik till Östafrika. Genom sina kunskaper om kultur och språk för hon samman olika världar och gör skillnad både för människor och klimatet genom implementering av grön el.

Pernilla Westergren, Petgood (Funcifur), från Stockholm

Stipendiaten har tagit sig an ett globalt problem och utmanar vårt tankesätt. Med ett intelligent sätt att närma sig marknaden har hon utvecklat en produkt som är helt rätt i tiden. Insektsbasen innebär att våra fyrbenta vänner får ett högkvalitativt foder samtidigt som klimatpåverkan minskas.

Sofie Wahlström och Ellinor Samuelsson, Brightact, från Uppsala

Stipendiaterna har med ny teknik tagit sig an ett grundläggande problem i samhället. Som inspirerande sociala innovatörer har de skapat ett digitalt skyddsnät som ger verktyg till en sårbar målgrupp. Ett utmärkt exempel på hur entreprenörskap kan visa vägen för ett starkare samhälle.
 

Om stipendiet

Bengt Bengtssons SIBA-stiftelse tilldelar ett stipendium på 50 000 kronor var till tre företag på listan 103 unga idéer som publiceras i tidningen Företagaren i maj varje år. Stiftelsens engagemang i priset är ett initiativ från Företagarnas ordförande Fabian Bengtsson och hans syster Isabel Bengtsson som är ordförande för stiftelsen. Engagemanget är långsiktigt och priset kommer att delas ut de kommande tio åren.

Företagarna har sedan 2016 uppmärksammat unga företagare över hela landet med samhällsförbättrande idéer genom listan 103 unga idéer. Syftet med listan är att lyfta fram förebilder som tack vare sitt entreprenörskap bidrar till utveckling, mångfald och välfärd.

 

Fler nyheter från Företagarna