podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

"Var steget före" – prisvinnande medlemmens framgångstips

Publicerad 12 okt 2020
Företagarna-medlemmen Martin Krus på KAM Redovisning tror på kommunikation och flexibilitet. Något som nu prisbelönats.
Vår affärsidé, tillsammans med stöd som medlemskapet i Företagarna ger oss, ökar våra möjligheter att prestera ännu bättre även i framtiden, säger Martin Krus på KAM Redovisning. Foto: KAM Redovisning

KAM Redovisning tog hem ett av prisen på Visma Accounting Awards i konkurrens med flera andra byråer. 

– Vi känner oss hedrade och överväldigade över att vi faktiskt vann och kommer satsa på att bli ännu bättre i vår strävan att nå ännu högre kundnöjhet, säger Martin Krus.

Englandsfödde Martin Krus, som är uppvuxen i Polen för att senare flytta till Sverige, grundade företaget redan 2004. Först som enskild näringsverksamhet för att efter några års utveckling ombildas till ett aktiebolag.

– Idén var att grunda en redovisningsbyrå som kommer att delta i kundens ekonomiska processer. Det som jag är mest stolt över är att hela startkapitalet uppgick till 1000 kronor. Med det beloppet och utan något lån, har vi lyckats bygga upp en lönsam verksamhet som tillhör en av de ledande aktörerna i branschen, säger Martin Krus.

Stärkta ur krisen

Coronakrisen har dock inte gått obemärkt förbi. Osäkerhet har förstås märkts både hos personal och ledning, men Martin Krus har goda förhoppningar om att företaget kommer gå stärkta ur den svåra tiden.

– Vi har förmågan att stå emot kriser och snabbt kunna ställa om och anpassa oss till kundens behov och skiftande  marknadssituation. Detta tack vare våra medarbetare och den arbetskultur som vi har på företaget.

Medlemskapet i Företagarna, som han tycker ger goda förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag är också viktigt. Själv tillhör han Företagarnas lokalförening för Stockholms stad.

– Företagarna förbättrar förutsättningarna för små, ägarledda företag, både lokalt och i hela Sverige. Det stöd som medlemskapet i Företagarna ger oss bidrar till att öka våra möjligheter att prestera ännu bättre även i framtiden, säger Martin Krus.

Martins 3 framgångtips

  1. Var förutseende i ledning och planering. Var steget före, vet vad kunden behöver innan kunden själv börjar tänka på det.
  2. Ha välutarbetade rutiner, smarta lösningar och flexibilitet
  3. Var noga med kommunikation och proaktivitet
Taggar
Fler nyheter från Företagarna