headphones newspaper video-player

Förlängt omställningsstöd och skatteanstånd

Företagarna välkomnar att omställningsstödet och anståndet med skatteinbetalningar förlängs.
Publicerad 9 nov 2020
Foto: Shutterstock.com

Regeringen och samarbetspartierna, Liberalerna och Centerpartiet, har slutit en överenskommelse om att förlänga både omställningsstödet och anståndet med skatteinbetalningar. Det meddelar TT på måndagsmorgonen.

Senare under dagen kom ytterligare detaljer om överenskommelsen. Den omfattar dessutom korttidspermitteringarna, omsättningsstödet för enskilda näringsidkare och vilandereglerna för företag. Läs mer i artikeln Regeringen har lyssnat på Företagarna

Förlängningen av omställningsstödet föreslås gälla för månaderna augusti, september och oktober. Företagarna har påtalat att stödet behöver finnas så länge de restriktioner eller restriktiva rekommendationer som drabbar näringslivet råder.

Den utökade anståndstiden för skatteinbetalningar innebär att regeringen och samarbetspartierna vill förlänga möjlighet att få anstånd som nu gäller fram till mars månad med ytterligare ett år, under vissa förutsättningar.

− Att dessa stöd nu förlängs är mycket bra och i linje med vad Företagarna har efterlyst. Utöver stöden behöver regeringen också fokusera på reformer som stärker företagens möjligheter att anställa och svensk konkurrenskraft, säger Företagarnas skattepolitiska expert Patrick Krassén.

I Färdplan 2021 – 7 anhalter på vägen till återstart, tar Företagarna ett samlat grepp om vad som behöver göras med de stöd som rullats ut för att hjälp företag att hantera coronakrisen.

Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

”Pandemin är som en tidsmaskin”

Per Schlingmann har tillsammans med Kjell A Nordström skrivit boken Corona Express som beskriver hur covid-19 blivit en förändringskraft som påverkat villkoren för människor, företag och samhällen.

Sju förslag för bättre miljöpolitik

Miljöpolitiken måste ge rätt incitament. Hållbarhet får inte ses i ett motsatsförhållande till rörelsefrihet, ökat välstånd, tillväxt och ekonomisk aktivitet.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor