podcast news play företagaren I media förmån faq

Förlängt omställningsstöd och skatteanstånd

Företagarna välkomnar att omställningsstödet och anståndet med skatteinbetalningar förlängs.
Publicerad 9 nov 2020
Foto: Shutterstock.com

Regeringen och samarbetspartierna, Liberalerna och Centerpartiet, har slutit en överenskommelse om att förlänga både omställningsstödet och anståndet med skatteinbetalningar. Det meddelar TT på måndagsmorgonen.

Senare under dagen kom ytterligare detaljer om överenskommelsen. Den omfattar dessutom korttidspermitteringarna, omsättningsstödet för enskilda näringsidkare och vilandereglerna för företag. Läs mer i artikeln Regeringen har lyssnat på Företagarna

Förlängningen av omställningsstödet föreslås gälla för månaderna augusti, september och oktober. Företagarna har påtalat att stödet behöver finnas så länge de restriktioner eller restriktiva rekommendationer som drabbar näringslivet råder.

Den utökade anståndstiden för skatteinbetalningar innebär att regeringen och samarbetspartierna vill förlänga möjlighet att få anstånd som nu gäller fram till mars månad med ytterligare ett år, under vissa förutsättningar.

− Att dessa stöd nu förlängs är mycket bra och i linje med vad Företagarna har efterlyst. Utöver stöden behöver regeringen också fokusera på reformer som stärker företagens möjligheter att anställa och svensk konkurrenskraft, säger Företagarnas skattepolitiska expert Patrick Krassén.

I Färdplan 2021 – 7 anhalter på vägen till återstart, tar Företagarna ett samlat grepp om vad som behöver göras med de stöd som rullats ut för att hjälp företag att hantera coronakrisen.

Fler nyheter från Företagarna

Ovärdigt pensionsdrama

Företagarna oroas över att partierna ägnar sig åt en budstrid som äventyrar hela pensionssystemet, i stället för att agera långsiktigt och principfast.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.