podcast news play företagaren I media förmån faq

Möte med Centern för att prata företagarpolitik

Centern i Norrköping bjöd in till ett möte för att resonera om näringslivsklimat och valfrågor som gynnar företagare i Östergötland och mer specifikt Norrköping.
Publicerad 10 sep 2021

Åtta av tio företagare har någon gång kontakt med kommunen. Rätt kunskap och bemötande bidrar till ett bra företagsklimat vilket är en förutsättning för att skapa sysselsättning och utveckling.

Kommunerna har många kontakter med företagarna och kan främja det lokala näringslivet genom att utveckla sin service, inte minst genom att ha snabb ärendehantering och effektiv tillsyn av olika verksamheter. Regelbundna mätningar av faktorer som kommunerna själva ansvarar för kan utgöra konkreta verktyg för förbättringsarbete av det lokala företagsklimatet.

Gemensamt konstaterade vi att fokus framåt måste bli kommunikation och attitydförändring. Allt handlar om samverkan mellan kommunen och näringslivet, lyfta frågor gemensamt som kompetensförsörjning, service och bemötande i kommunernas myndighetsutövning gentemot företag. Vi tackar för inbjudan och säger på återseende.

Fler nyheter från Företagarna

Sätt entreprenörskap på schemat

Ämnet entreprenörskap eller entreprenörskap och företagande bör erbjudas på samtliga gymnasieprogram och inom sammanhållen yrkesutbildning på kommunal vuxenutbildning.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.