podcast news play företagaren I media förmån

Fin uppvärmning för våra vinnare!

Vilken lunch vi hade idag på Villa Anna i Uppsala!
Publicerad 8 okt 2021

Vi hade samlats för att peppa våra vinnare i Uppsala Län inför den stora finalen i Årets Företagare och Årets unga Företagare som går av stapeln nästa fredag den 15 oktober i Stadshuset.

Det var ett härligt mingel med många företagare på plats och det märks att alla är glada att äntligen få ses på riktigt igen. Ett sorl av inspirerande samtal inledde lunchen som avbröts endast av god mat och dessert. När vi var mätta och belåtna så var det dags att lyssna till ett samtal med våra vinnare.

Thomas Byström, regionchef för Företagarna i Mälardalen och Stockholm ledde samtalet och vi fick höra hur Malin och Emilia upplevt sin tid som vinnare och hur de förbereder sig inför finalen. Båda var överens om att det var lite nervöst men att det skulle bli en häftig upplevelse i Stadshuset.

Malin Bergman Solming som driver InfraGeoTech mät & projektering i Mälardalen AB är Årets företagare och Årets unga företagare, Emilia Lundgren driver en spännande hårsalong– Emilia L AB.

Gemensamt för båda våra entreprenörer var varför man startade sina företag – man ville vara sin egen chef! Att bestämma själv och att få utveckla sina tankar och sitt entreprenörskap är en stor drivkraft. Båda har utvecklat sina företag under relativt kort tid och växt till att idag vara fina företag med god utveckling.

Emilia brinner för att utveckla branschen och att utbilda fler frisörer då det är brist på dessa idag. Emelia påpekade att jobba som frisör är inte bara att arbeta med hår utan i högsta grad så arbetar man med människor. Planer på att expandera och öppna nya elevsalonger finns bakom hörnet.

Malin betonar att när de anställer ny personal till sin växande organisation så är personen viktigare än CV:et då de vill bevara sin familjekänsla i företaget. Malin är också en bra förebild i sin kommun Håbo, där hon har arbetat hårt för att utveckla näringslivet och samverkan med kommunens politiker och tjänstemän.

Ett stort tack till alla de förtroendevalda som var på plats från våra lokalföreningar i Uppsala, Heby och Håbo – ni gör ett fantastiskt jobb!

Tack även alla inspirerande företagare och till Villa Anna – en härlig lunch helt enkelt!

Lycka till Malin & Emilia i Stadshuset på galan för Årets Företagare!

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.