För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

George, 26, vill se fler unga representanter inom företagspolitiken

Publicerad 6 okt 2023
Halländska entreprenören George Larsson har, trots sin unga ålder, länge engagerat sig i företagarfrågor. Nu önskar han att fler unga ska få synas och ta plats.
George Larsson sitter med i Företagarna Hyltes förening och är representant för Företagarna Young.

Geroge Larsson, 26, har drivit företag i närmare 11 år då han redan vid 15-års ålder köpte upp företaget Torups Park & Fastighets Service tillsammans med sin kusin Ludvig Larsson. Sedan 2017 driver George verksamheten själv och fick samma år motta utmärkelsen Årets Unga Företagare i Hylte.  I dag äger han Hyltrama AB som ingår i koncernen samt  har ett samarbete med Lundbergs Buss & Taxi AB, som lett till att han hyllats som Sveriges yngsta busschaufför. I dag är han en engagerad styrelsemedlem i Företagarna Hylte och är ambassadör för Företagarna Young Halland.  

Åkte till Almedalsveckan för att lyfta företagarfrågor 

Sommaren innebär inte bara sol, bad och glass – det är även en tid för möten och inspiration. Under årets Almedalsvecka fick George möjligheten att delta i denna årliga händelse som samlar politiker, företagare och samhällsengagerade från hela landet. Vi har pratat med George som delar med sig av sina intryck från sin vecka i Almedalen.

En av de mest anmärkningsvärda aspekterna av Almedalen är det otroliga nätverkandet som äger rum där. 

- Det är lite som att kliva in i en värld av nya möjligheter, där varje samtal kan leda till något större och mer meningsfullt, säger han.

George Larsson deltog, precis som många andra, i Företagarnas paneldebatt under temat "brott mot företagare." Ett bra event där rikspolischefen Anders Thornber och Företagarnas egen expert på brott och säkerhet, Pontus Lindström, deltog.

- Att höra högt uppsatta myndighetspersoner och politiker engagera sig i frågor som påverkar företagare var både spännande och inspirerande. Det visar på vikten av att företagare ges en plattform för att diskutera de utmaningar de möter och hur samhället kan stötta dem, säger George. 

Vill se fler unga representater ta plats 

Det fanns dock en sak som Larsson saknade under sitt besök i Almedalen – unga röster på scenen. Han tror starkt på att de unga är framtiden och att deras röster bör höras och uppmärksammas i lika hög grad som de mer etablerade.

- Jag hade gärna sett fler unga representanter under de olika arrangemangen. Det finns ett värde i att unga företagare får dela med sig av sina perspektiv och idéer. 

Förutom seminarier och paneler mötte George även olika politiker och hade möjlighet att diskutera politiska frågor. Han lyfter fram det positiva med att kunna samtala med politiker på ett personligt plan och höra deras tankar om företagsvärlden. 

- Att få förståelse för politikens inverkan på företagande är värdefullt för alla företagare, säger han. 

Avslutningsvis så berättar George Larsson att hans besök i Almedalen var en lärorik, inspirerande och rolig upplevelse. Han ser med spänning fram emot framtida Almedalsveckor där han hoppas se fler unga talanger ta plats på scenen och där företagarnas röster blir ännu mer hörda.

Vill du också engagera dig? Läs mer om Företagarna Young här! 

Fler nyheter från Företagarna