För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Unga Företagare i Ronneby satsar på landsbygden

Publicerad 19 jun 2024
”Vi har gjort ett stort arbete och satsningar i svåra tider. Men vi har hela tiden känt kundernas stöd bakom oss vilket ger oss trygghet och en vilja att fortsätta.”

Mikael Olsson och Marina Mathiasson är båda uppvuxna med föräldrar som har bedrivit familjeföretag.

– Att driva och utveckla sitt eget företag kändes som en spännande och utvecklande uppgift, säger de.

Ica Nära Johannishus är en livsmedelsbutik på landsbygden som förutom försäljning även bistår med service i form av ombudstjänster, varuleverans och pakethantering. Mikael är uppvuxen i Johannishus, så att driva företaget hemmavid kändes inte främmande. De prisade företagarna ser flera fördelar med att befinna sig på en mindre ort, främst att de kan lära känna sina kunder.

– Vi satsar och tror på landsbygden samtidigt som vi vill utveckla ett område som ligger oss varmt om hjärtat.

Den unga företagarduon är stolta över att få växa ihop med personalen och kunderna. De tror att det faktum att de har fötterna på jorden har hjälpt dem mycket under resans gång.

– Vi är lyhörda och känner en gemenskap med kunderna. All personal jobbar för att kunderna alltid ska få en positiv känsla, både när de kommer in i och när de lämnar butiken.

Vilket är ert bästa företagartips?

– Gör din research och var väl förberedd. Men viktigast av allt – lita på din magkänsla.

Visionen är att fortsatt utveckla butiken samt att göra den till ett naturligt val för kunder i närområdet.

– Vi vill också vara en del av en välmående och växande landsbygd där föreningslivet och företagare tillsammans kan skapa en miljö som man vill bo, verka och vistas i.

Fler nyheter från Företagarna