För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Stärk din business genom Facebookgrupper

Många företag har idag en företagssida på Facebook som används som en hemsida. Däremot så är det många som missat att det finns mycket mer än så att hämta på sociala medier som skapar mervärde för din business.
Lär dig behärska grupper på Facebook och skapa kundrelationer för livet

Som privatperson så går många med i olika grupper som någon har skapat. Exempelvis "Alla vi som bor eller bott i XXX", "du som gillar Dansk-Svenska gårdshundar", "Alla som heter Kenneth" och så vidare. Det många inte har tänkt på är att det finns oändligt med grupper där du som företagare  också kan gå med i. Och det bästa av allt, finns inte den gruppen som du söker så har du möjlighet att skapa en ny grupp helt själv.

Skapa en community

En Facebooksida är som ett skyltfönster utåt för dina kunder. En sida där du kan visa upp och berätta om just ditt företag. Men är det så att du vill skapa dialog med dina kunder så kan du skapa en Facebookgrupp som du länkar till din sida. Bjud in kunder att gå med i gruppen och nyttja den för att tillexmpel ge ut erbjudanden, förhandsvisningar med mera. Det får dina kunder att känna sig speciella och de får en starkare relation till ditt företag.

Läs även: Lär känna din målgrupp och sälj mer

Hitta svar på dina frågor

De problem som du stöter på är du säkerligen inte den enda som har haft. Med största sannolikhet finns det någon som sitter inne på svaret. Vi som driver en podcast har gått med i en grupp som är för de som redan driver eller vill starta en podd där vi har fått svar på massa funderingar. Många gånger innan vi ens tänkt på dem själva eftersom man ser även andras frågeställningar.

Läs även: Så skapar du bra inlägg på Facebook 

Få inspiration

Tänk till vad du brinner för eller om det är något som du skulle behöva lära dig mer om,  sök på det ordet i sökfältet och du kommer få förslag på grupper som passar det som du efterfrågar. Vad diskuteras just nu i din bransch eller vad pågår i staden/byn där du verkar?

Syns du inte – finns du inte?

Gör inlägg där du ställer dina frågor, dela med dig av dina tankar eller ge tips på det som du är bra på. På så sätt har du möjlighet att hitta det som du söker på samma sätt som när du går på ett nätverksevent. Mingla i sociala medier är framgånsrikt!


Företagarna guidar i samarbete med Emma & Emma AB - marknadsföring och profilering

 

Taggar
Riks Artikel
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.