headphones newspaper video-player
Mikael Rosendahl, Patrik och Anna Johäll och Mathias Svensson är de nominerade till årets företagare 2019.

De kan bli Årets Företagare i Borås 2019

Framgång och stabilitet kombinerat med ett samhällsansvar. Det är efter de riktlinjerna man valt ut årets nominerade till den prestigefyllda utmärkelsen Årets företagare i Borås 2019.

– Det känns fantastiskt. Det finns så många bra företagare i stan så det är ett jättefint kvitto att ha fått en nominering, säger Mathias Svensson, grundare till det lokala bemanningsföretaget Effektiv.

Han är en av de som nominerats till Årets företagare. Ett pris som delas ut årligen av näringslivsorganisationen Företagarna. Närmare 40 inskickade förslag blev till tre efter att en jury bestående av representanter från näringslivet i Borås valt ut tre slutgiltiga nomineringar: Patrik och Anna Johäll från Superstudio, Mikael Rosendahl, vd för AMA group och Mathias Svensson, grundare av Effektiv.

 

– Det var fantastiskt kul att få beskedet om att jag var nominerad. Speciellt när jag fick veta att det man gör för det lokala näringslivet och mitt engagemang med studentkåren var en del av motiveringen, säger Mikael Rosendahl.

För i år har man inte bara tittat på de vanliga kriterierna för Årets företagare. Det vill säga gott ledarskap, bra lönsamhet och ett långsiktigt tänk. Utan från Företagarnas sida har man även valt att lyfta fram och nominera personer som gör en insats för samhället.

 

– Vi ser att man i dag ställs inför allt mer värderingsstyrda diskussioner. Så samhällsnyttan och vad företagaren står för är något som vi har valt att premiera lite extra i år, säger Dennis Lenberg, ordförande för Företagarna i Borås.

– Det gör det ännu mer hedrande att få chansen att bli Årets företagare och få representera stadens företagare, säger Anna Johäll på Superstudio, ett produktionshus för film och bild. Där har de bland annat arbetat med den uppmärksammade organisationen Locker room talk som jobbar för ökad jämställdhet och schyssta attityder i omklädningsrummet.

Mathias Svensson på Effektiv förklarar att han ser samhällsansvaret som en viktig pusselbit i sitt företagande. I dag jobbar de bland annat genom att sponsra flera lokala idrottsklubbar.

– För oss är samhällsansvar något otroligt viktigt. Jag hade inte varit där jag är i dag om det inte funnits företag som sponsrade sportklubbar när jag var verksam. Vi bryr oss om människor och för oss är det underbart att kunna ge tillbaka, säger han.

Vem som tar hem titeln Årets Företagare utses under Näringslivsdagen på Åhaga den 3 oktober!

 

Partners 2020
Utställare 2020