För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets höjdpunkt!

Publicerad 13 dec 2023
Så är det många som känner när man samlas till vår Soloföretagardag som vi i år arrangerade för 5:e gången. En heldag med fokus på ditt företagande och dig själv!

Att vara Soloföretagare är ibland ganska ensamt och kan kännas lite trist när man inte har någon att dela sina framgångar och eventuella med- och motgångar med. Just därför startade man Soloföretagardagen, som från början var ett lyckat koncept som våra kollegor i region Västra Götaland påbörjade. Vi i Stockholm och Mälardalen ville inte vara sämre, så självklart drog vi i gång vår egen Soloföretagardag där vi kan lyfta och synliggöra våra fantastiska Soloföretagare.

Vi på Företagarna har i många år haft målgruppen Soloföretagare i fokus. Som medlem hos oss hittar man ofta en gemenskap, sitt nätverk och många bra förmåner som är svårt att hitta som egen mindre företagare.

Vi vet att en av de starkaste drivkrafterna till att vara soloföretagare är den tillfredsställelse det innebär att få styra över sin tid. Det handlar också om den positiva känsla det är att kunna försörja sig själv. Man ser också drivkraften att lösa ett samhällsproblem är en starkare drivkraft hos soloföretagare än hos företagare med anställda. Detta kunde vi se i den undersökning och rapport som Företagarna gjorde för ett par år sedan som ni kan läsa här

I år samlades vi, över 80 personer, på Blique by Nobis och startade dagen med frukostmingel innan dagen inleddes med att proffsiga Frida Boisen engagerade och inspirerade oss alla med sina tips om Social selling, Storytelling och digitala insikter. Frida levererar verkligen på en hög nivå med en stor passion, precis som hon lär ut.

Några av dagens tips från Frida:

  • Talk to the heart – det tar jag med mig i min kommunikation!
  • ORK – Omtanke, respekt & kommunikation, det enda du behöver, som Fridas svärmor hade sagt!

Vi fick också en hel del smarta tips om Social Selling:

  • Identifiera dina viktigaste kunder
  • Kontakta dem
  • Skriv innehåll som ger insikter
  • Kommentera, gilla och dela, var generös!
  • Använd ORK för att bygga tillit

Tack även till Johan Grip, Företagarnas chefsekonom om dragningen om vem som får låna. Där visar det sig väldigt tydligt att små och medelstora företag har svårt att få lån till rimliga villkor och räntor. Detta ska vi ändra på! Det måste vara lika enkelt att få låna till sitt företag som kan ge tillväxt som att låna till ren konsumtion och boende!

Vi avslutade dagen med att få massor av kloka insikter från Markus Brattfeldt och Ägarskolan om konsten att öka din vinst genom att sätta rätt pris och att våga höja dina priser. Markus engagerade och involverade alla oss på ett inspirerande sätt. 

Det var ett fullmatat schema men även mycket tid för mingel och nätverkande i pauserna, och oj vad det pratades. Det var ett tufft jobb att få alla på plats igen efter pauserna då många verkligen var involverade i spännande samtal med likasinnade entreprenörer.

Dagen avslutades med en AW i baren på Blique by Nobis med bubbel och goda pizzor och samtalen fortsatte en bra stund under kvällen! Det blev precis en så härlig dag vi hoppats på, full av samtal, inspiration, nya kunskaper och nya kontakter. 

Några fina ord från deltagare under dagen:

”Stort tack för en härlig dag! Soloföretagardagen ger så mycket energi. Mycket bra, intressanta och givande presentationer. Minst lika viktigt för mig är att få träffa andra soloföretagare och utbyta tankar och erfarenheter.”

”Stort tack till Dig. Fantastiskt evenemang och många trevliga möten!!!
Jag gick hem med mycket god energi och inspiration.”

”Grymt bra upplägg och föreläsare. Gick hem full av energi!”

”Berörande, roliga, matnyttiga och viktiga ämnen med superproffsiga talare som fick mig att skratta, gråta, reflektera och vilja utforska nya marker! Bästa ”inspo”-dagen i år!”

 

Vi ses nästa år igen!

Fler nyheter från Företagarna