För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hallå där Årets Företagare Åtvidaberg 2022...

Publicerad 27 apr 2022
I oktober varje år delas det prestigefyllda priset Årets Företagare. Vinnaren har tagit sig först till vinsten i sin kommun och vidare till regionsfinalen för att till sist koras till Årets Företagare i Sverige.

Vi har pratat med Företagarna Åtvidabergs vinnare Karl Feldt och Hanna Karlsson på Götakronan AB Götakronan AB är ett företag med inriktning på nyproduktion av bostäder i Östergötland med säte i Åtvidaberg.

-Hej Karl och Hanna Årets Företagare Åtvidaberg, vad var det som gjorde att ni valde företagandet?

-Lite klyschigt kanske men det var just att vara sin egen. Att den enda begränsningen för vad som är möjligt är en själv och att vi kan förverkliga våra visioner!

-Vad är det som gör att ni sticker ut i er bransch?

- Vi har nog det genuina intresset och engagemanget. Vi jobbar hårt både operativt och strategiskt. En annan framgångsfaktor har varit det täta samarbetet med alla inblandade i de projekten vi jobbat med och att vi alltid strävar efter att använda lokal kompetent arbetskraft.

-Vad är det som gör att ni lyckats som företagare?

-Vi har en genuin strävan efter en kvalitativ produkt samt nöjda kunder!

-Vad i ert företagande gör er mest stolt?

- Vi har under loppet av två och ett halvt år uppfört 14 hus vilket har bidragit till att Åtvidaberg kunnat ta emot många nya invånare till kommunen.

-Vilka är era främsta egenskaper som företagare?

-Drivet, att gå från ord till handling och slutföra planen! Stort kunnande inom branschen, goda kontakter och samarbeten. Korta kontaktvägar och prestigelöshet.

-Vilka mål är de viktigaste i ert företagande om ni tittar fem år framåt?

-Att utveckla företaget men samtidigt behålla god service, kvalitet och kundnöjdhet.

-Vad har varit er största utmaning som företagare och hur löste ni det?

 -Att få tiden att räcka ihop med två småbarn därhemma har varit en utmaning. Att fatta rätt beslut snabbare har varit avgörande. Likaså att lära sig delegera och fokusera på rätt saker.

-Kan ni dela med er av tre råd till den som vill vinna Årets Företagare i framtiden?

  1. Tro på dig själv. Allt är möjligt!
  2. Acceptera att det kommer bli uppoffringar om du skall lyckas och att det kommer kräva hårt arbete samt tid. Förlika dig med att inte alla kommer förstå eller tro på det du gör.
  3. Satsa på en affärsidé som redan finns men gör det bättre!

Stort tack för pratstunden Karl och Hanna och stort lycka till i regionsfinalen av Årets Företagare Östergötland!

Fler nyheter från Företagarna