podcast news play företagaren I media förmån

Möt Mikael Nennesson, Företagarna Hyltes kassör

Äntligen har det blivit dags för att ta pulsen på vår fantastiska kassör Mikael Nennesson från Hylteföreningen.
Publicerad 1 nov 2021
Mikael Nennesson är Företagarna Hyltes kassör.

Det var efter studier på Högskolan i Växjö, med inriktning mot småföretagsekonomi, som Företagarna i Hyltes kassör Mikael Nennesson, fick jobb på Hylte Redovisningsbyrå AB som redovisningsassistent.

- Det var 1987 och efter bara något år fick jag erbjudande att ta över verksamheten vilket jag gjorde 1990, berättar Nennesson.

Den dåvarande ägaren, Eric Andersson, var medlem i Företagarna och satt i styrelsen som kassör i lokalföreningen.

- För min del var det naturligt att fortsätta medlemskapet. Någon gång mitten- eller i slutet av 90-talet fick jag förtroendet att ta över kassörsrollen efter Eric och det har jag fortsatt med efter det.

30 års erfarenhet av redovisning

I närmare 30 år har Mikael Nennesson hjälpt företag med deras redovisning.

- Kan väl lugnt säga att jag träffat och lärt känna en hel del företagare och därigenom förhoppningsvis lärt mig ett och annat samt samlat på mig lite erfarenhet

Hylte Redovisningsbyrå är numera vilande då Mikael för drygt 1,5 år sedan överlät sin verksamhet till firman Ludvig & Co (f.d. LRF Konsult). I dag jobbar han där som anställd. 

Mikael tycker att medlemskapet i Företagarna har många fördelar men det finns något som han tycker är lite extra bra:

- Den största fördelen med Företagarna tycker jag är nätverkandet. Här träffar man andra företagare lokalt och får ett kontaktnät även utanför den bransch man själv jobbar i. Mikael fortsätter med att tillägga:

- Givetvis är det också viktigt med en organisation som belyser de mindre företagens villkor och kan påverka våra politiker i en mer företagarvänlig riktning.

Hyllar Företagarna

Avslutningsvis passar Nennesson på att lyfta och hylla två viktiga personer ur organisationen:

- I dagens tider vet jag också vilket enormt fint arbete som bland annat Hallands regionchef Marie Axtelius och vårt lokala ordförande i Hylte, Linnea Pettersson, har lagt ned för att hjälpa medlemmar som har det svårt.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Det här ska du fokusera på Damberg!

Mikael Damberg presenterades som ny finansminister. Företagarnas skattepolitiska expert, Patrick Krassén, presenterar nu fem förslag på reformer som den nytillträdde finansministern bör fokusera på.

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.