För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarnas svar på kritiserade budgetkritiken

Publicerad 24 sep 2020
Frida Demervall ifrågasätter Företagarnas kritik mot höstbudgeten. Hon påpekar att stora satsningar gjorts på jobb och företagande och att menar att kritiken är obefogad. Företagarnas Daniel Wiberg och Eva Cooper framhåller att den förvisso stora men spretiga budgeten innehåller fragment från allas önskelistor och produkten därav blev ett verk av omaka pusselbitar.
Foto: Eva Cooper, Regionchef Företagarna Mellansverige och Daniel Wiberg, Chefsekonom Företagarna.

I veckan kritiserade Frida Demervall i sin ledare bland annat Företagarna för reaktionen mot regeringens höstbudget som man valt att kalla “kalorifattig”.  Demervall skriver att frågor som stått högt upp på dagordningen hos såväl näringslivsorganisationer som fackorganisationer har tillmötesgåtts i den här budgeten. Hon lyfter de 30 miljarder i satsningar på jobb och företagande och antyder att kritiken skulle handla om något annat än sakpolitiken.

I en replik bemöter Daniel Wiberg, Chefsekonom Företagarna och Eva Cooper, Regionchef Företagarna Mellansverige kritiken.

“Frida sätter fingret på ett av de stora problemen med budgeten - regeringen har likt barnen som öppnat pussellådan på en förskola satt ihop bitar från en mängd olika pussel som inte passar ihop. En bit jobblinje kontras med en bit förlängd höjd a-kassa. Att budgeten är stor blir det viktigaste argumentet, istället för effektivitet.” skriver Daniel Wiberg och Eva Cooper i Helahälsingland.

Läs Företagarnas svar på kritiken här

Fler nyheter från Företagarna