För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hallå där Eva Bengtsson, företagare Business by Eva

Publicerad 13 nov 2020
Många företagare använder bilen mycket i arbetet men när var senaste gången du tränade på säker trafik? Företagaren Eva Bengtsson var nyligen med om en allvarlig trafikolycka.

Du var med på Företagarnas halkkörningsevent i Falun för nån vecka sedan, hur var det?

- Det var väldigt mycket puls - mer för mig än de flesta tror jag då jag var med om en traumatisk bilolycka för inte så länge sedan. Jag tvekade om jag skulle anmäla mig, men gjorde det och det är glad för. Kristina på Företagarna Falun var med mig i bilen och peppade.

Hur gick olyckan till?

- Jag är agent och säljare för olika varumärken inom present och design och åker mycket bil i jobbet. Bilen är mitt kontor. Jag åkte på huvudled och från min vänstra sida, där det är stopplikt kommer en lastbil i full fart. Jag hinner bara se hytten innan det är som att åka in i en vägg och bilen voltar. Jag har änglavakt de luxe. De som var vittnen till olyckan trodde inte någon skulle klara sig. Jag mår efter omständigheterna väldigt bra, jag har nackproblem och hörseln är påverkad men förhoppningsvis är detta övergående. Jag har fått fantastisk vård.

Vad tycker du om halkkörningseventet?

- Superbra! Alla borde göra det oavsett om man kör mycket i sitt jobb eller inte. Det är över 20 år sedan jag tog mitt körkort och jag tycker nog att man borde göra detta vartannat eller tredje år. Det håller kunskaperna fräscha och vi behöver den för att hantera den variation av underlag vi har de olika årstiderna i Sverige.

Berätta mer om ditt företagande och vad du gör?

- Som agentsäljare inom present och design representerar jag flera olika företag och säljer direkt till butik i distrikt Mellansverige (Dalarna, Gästrikland, Stockholm, Västmanland, Närke och Värmland). Jag är glad att jag gått från enskild firma till AB! Har även förmånen att jobba med mina två stora intressen, träning och hälsa. Lyxigt att kunna välja det man vill jobba med, jag tycker om variationen.

 

Min verksamhet har varit mycket påverkad av pandemin och mitten av mars till mitten av juni var det värst då det är min stora införsäljning inför sommaren. Jag fick permittera mig själv ett par månader.

 

Är du medlem i Företagarna?

-Jag har varit medlem i tre år och drivit eget i fem år. Jag tycker att det är viktiga och bra grejer som anordnas, företagarfrukostarna, nätverkandet och möjligheten att knyta nya kontakter och träffa nya människor. På den nationella nivån är Företagarnas opinionsbildning mycket viktig. Företagarna för min talan och påverkar opinionen positivt.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna