För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Nu kan företag få stöd för Brexit-kostnader

Publicerad 21 mar 2023
Företag som drabbats av ökade kostnader på grund av Storbritanniens utträde ur EU kan nu få stöd från Brexitjusteringsreserven. Ansökan om stöd görs till Svenska ESF-rådet.

För att bland annat motverka negativa ekonomiska konsekvenser av Storbritanniens utträde ur EU har EU-kommissionen inrättat den så kallade Brexitutjämningsreserven. Företag som drabbades av ökade kostnader av tillfällig karaktär i samband med Brexit kan fram till och med den 28 april ansöka om stöd från reserven. Stöd kan sökas för exempelvis extra personalkostnader, konsult- och rådgivningstjänster eller kostnader för godkännande eller märkning av produkter som ska säljas i Storbritannien.

Brexitutjämningsreserven administreras av Svenska ESF-rådet. Mer information om vilka kostnader man kan erhålla stöd för, hur mycket stöd man kan få och hur man går till väga för att ansöka finns på myndighetens webbplats.

Fler nyheter från Företagarna