För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Rusning till lunch för kvinnliga företagare – ”vi hade det lite på känn”

Publicerad 27 okt 2023
Företagarna Öresund, Lund och Malmös spännande satsning på Företagarna W blev fullbokad med fem veckors framförhållning.
Företagarna Malmös Anders Rydström och Annika Rickard hälsar välkomna vid ett tidigare event.

I en tid av ständig förändring och innovation är det viktigt för företagare att kunna nätverka, lära av varandra och dra nytta av de senaste trenderna inom näringslivet. Där kommer Företagarna W in i bilden. Det är ett nationellt forum där fokus ligger på att främja kvinnors företagande och roll i näringslivet.

Företagarna Öresund, Lund och Malmö har nu bjudit in till sitt första event inom ramen för Företagarna W. Den 21 november är det dags, och biljetterna gick som smör i solen. Redan fem veckor innan eventet var det mer än fullbokat. Att de sydskånska föreningarnas första event lockade 70 anmälningar på kort tid visar att det finns en stor efterfrågan av den här typen av träffar.

– Jag tycker det är fantastiskt att det är ett sådant stort intresse för eventet. Det visar viket behov som finns. Jag har själv saknat nätverk för kvinnor som driver bolag i Malmö med omnejd, säger Annika Rickard, ordförande i Företagarna Malmö.

Till lunchen är Helene Barnekow är inbjuden att tala. Hon kommer bland annat dela med sig av sina erfarenheter som vd för Microsoft Sverige och Telia. Ordföranden för de tre arrangörsföreningarna har uttryckt sin entusiasm inför initiativet – som snabbt blev en succé.

– Vi hade det lite på känn. Flera olika nätverk med samma fokus har poppat upp det senaste året och då kändes det viktigt att även vi inom Företagarna kan erbjuda ett sammanhang för kvinnliga företager och entreprenörer, säger Marie Nilsson, ordförande i Företagarna Öresund.

Varför W?

Företagarna tror på kraften i mångfald och inkludering i näringslivet, den här satsningen är ett uttryck för det. Kvinnors deltagande i näringslivet är avgörande för att skapa en konkurrenskraftig ekonomi. Företagarna W erbjuder en uppskattad och efterlängtad möjlighet att stärka det kvinnliga företagandet och främja jämställdheten i näringslivet. Den relativt nya satsningen är redan en framgångssaga, och det bådar gott för framtiden. Med engagerade ledare och stort stöd från företagare och entreprenörer i regionen, kommer initiativet säkerligen att ha en positiv inverkan på näringslivet och samhället som helhet.

– Intresset för vårt första event visar att det var rätt beslut, så det kommer bli fler W-event framöver, säger Nilsson.

Med en förhoppning om att kunna fortsätta erbjuda, och utveckla, värdefulla möjligheter för kvinnliga företagare i regionen bjuder Företagarna Öresund, Lund och Malmö till bords i Malmöföreningens nyrenoverade lokaler.

Fler nyheter från Företagarna