podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare Ystad gräver sin egen framgång

Publicerad 17 maj 2022
I oktober varje år delas det prestigefyllda priset Årets Företagare Sverige ut. Vinnaren har tagit sig först till vinsten i sin kommun och vidare till regionsfinalen för att till sist koras till Årets Företagare i Sverige. Vi har pratat med vinnarna av Årets Företagare Ystad!
Gustav och Anny Antonsson ägare av Antonsson Mark & Entreprenad AB Foto: Youtube

Gustav och Anny Antonsson är ägare av Antonsson Mark & Entreprenad AB i Ystad. Företaget är verksamma inom mark- och anläggningsarbeten och gör markarbeten för olika byggprojekt såsom flerfamiljshus, skolor och företagslokaler. Även plattsättning, asfaltering och grönytor ingår i företagets arbetsområde som utförs i hela Skåne.

Företagarna Gustav och Anny har med sitt bolag blivit Gasellföretag hela sex gånger sedan 2015 och den 21: a januari mottog de utmärkelsen Årets Företagare Ystad 2021 vid årets näringslivsgala.

statyett Ystad.jpg

Gasellpriserna har avlöst varandra hos Antonsson Mark & Entreprenad AB nu kan de även stoltsera med Årets Företagare styetten Foto:Privat

-Stort grattis till utmärkelsen Årets Företagare Ystad! Vad var det som gjorde att ni valde företagandet?

-Tack! Ja det bara blev så, föräldrarna driver lantbruk och jag började vid 17 års ålder att ta på mig jobb så jag köpte egen grävmaskin när jag hade ett halvår kvar av gymnasiet. Det gick bra och jag anställde min första medarbetare direkt när jag slutade skolan, berättar Gustav.

-Har ni någon hemligt recept för framgångarna?

-Vi tänker långsiktigt och vågar investera i ny teknik och äger våra egna maskiner vilket innebär att vi äger en större del av processen än en del av våra kollegor. Sedan är det såklart mycket hårt arbete, vi har jobbat väldigt mycket under de senaste 18 åren.

-Finns det något som gör er särskilt stolta?

- Att lyckats bygga upp ett företag från 0 kr till cirka 250 miljoner i omsättning och att lyckats hitta så pass mycket duktig personal där många har jobbat här i många år. Det är ett kvitto på att vi gör saker rätt!

-Kan ni dela med er av tre råd till den som vill vinna Årets Företagare i framtiden?

-Framför allt, jobba hår och var inte rädd att satsa om du har en kalkyl som du tror på. Våga anställ- särskilt duktig personal!

-Stort tack Gustav och Anny och lycka till i regionsfinalen av Årets Företagare Skåne!

 

 

Fler nyheter från Företagarna