podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Kampsportaren parerar plånbokshot

Publicerad 23 feb 2023
Hälsoföretagaren Bodil Frick lyckades lotsa sitt Uppsala Kampsport- & Hälsocenter genom pandemin. Nu hanterar hon tröttheten – och laddar om för nästa rond.
Bodil Frick breddar affären för att möta lågkonjunkturen. Foto: Karin Wesslén.

Pandemirestriktionerna var en stor utmaning för många företagare, inte minst för gym som tvingades till rejäla neddragningar.

- Hon hittar nya lösningar, hon står pall. Det är bilden av mig efter att mitt företag överlevde pandemirestriktionerna – och det gör mig glad, berättar Bodil Frick.

Samtidigt är Bodil öppen med att hon inte varit säker på om orken och energin skulle räcka till för att driva verksamheten framåt.

- Emellanåt är jag så sjukt trött. Samtidigt är jag snällare mot mig själv, och säker på vad jag tycker är viktigt i livet. Det i sin tur skapar fler idéer. När jag tänker tillbaka ser jag en stor skillnad i hur jag klarar oron över att inte veta hur saker ska bli.

”Det finns ett stort intresse för psykisk hälsa, mental träning och stresshantering”

Under 2023 finns återigen en rad frågetecken, inte minst kring hur träningsbeteenden förändras av inflationen, räntehöjningar och skenande elkostnader.

- Kommer folk dra ner på sin träning? Jag ska försöka hänga med, med orken och att utveckla mina idéer, säger Bodil Frick och tillägger att en viktig pusselbit blir att lämna över mer ansvar till medarbetare.

Hon har hittat ett sätt att vila, genom att växla upp sin roll som inspirationsföreläsare.

- Det finns ett stort intresse för psykisk hälsa, mental träning och stresshantering – att våga ta tag i sig själv och jobba med återhämtning och målbilder.

Under 2023 breddar hon också sin verksam-het med ett koncept för företag: morgonträning och frukost, alternativt lunch och träning, som regelbunden teambuilding. Parallellt arrangerar hon sina första thaiboxningstäv-lingar.

– I och med att gymmet växer, och att vi har många som tävlar, är det logiskt att addera tävlingar i vår business.

Som ett led i att öka välmåendet i Sverige, och bygga vidare på sitt varumärke, sjösatte Bodil Frick en podd som hade premiär i januari.

– Jag och min vän Helene Persson släpper ett avsnitt varje fredag. Podden heter Tänk om

Bodils spaning

Möjlighet
Växande intresse för mental träning, stresshantering och välbefinnande skapar nya affärsmöjligheter.

Hot
Lågkonjunkturen kan orsaka minskad försäljning av träningskort.

Fler nyheter från Företagarna