headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

Företagarna: Hög tid att gå vidare med LAS-utredningen

"Svensk arbetsmarknad har redan förändrats, nu måste arbetsrätten följa efter", skriver Företagarnas Günther Mårder och Lise-Lotte Argulander på Aftonbladet Debatt.
Publicerad 27 okt 2020
Günther Mårder och Lise-Lotte Argulander. Foto: Oskar Omne

Att få till den perfekta arbetsrätten är omöjligt och det är dags att gå vidare och komma till skott med en modern LAS. Utredningen har för- och nackdelar för alla aktörer på arbetsmarknaden men förändringar behövs, inte minst för de små- och medelstora företagen.

Det menar Företagarnas vd Günther Mårder och arbetsrättsexpert Lise-Lotte Argulander i en debattartikel på Aftonbladets debattsida.

I artikeln uppmanar de partierna som ingick januariöverenskommelsen, med en ny arbetsrätt som en nödvändig beståndsdel, att gå vidare med de av utredningens förslag som faktiskt kommer att bidra till ökad flexibilitet och sänkta kostnader att anställa.

"Ta förtroendet på allvar"

"Utredningen skulle särskilt se till de jobbskapande små och medelstora företagens behov. I kölvattnet av corona är sänkta kostnader för att anställa ett centralt verktyg för att återstarta ekonomin"

"Frågan är nu tillbaka hos regering och riksdag och vi hoppas att alla tar det ansvar och förtroende de fått på allvar. I det inkluderas att avstå från en typ av politik där vi skapar motsättningar för att slippa ta ansvar för verkligheten"  skriver Företagarna i artikeln.

Läs debattartikeln på Aftonbladet.se

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Tidningen Företagaren prisad

Företagarnas medlemstidning Tidningen Företagaren belönades med silver i Svenska Designpriset i kategorin personal- och medlemstidning.

Positivt att fler startar företag

Det är bra att fler startar företag, även om det delvis är en följd av den komplicerade ekonomiska situation vi befinner oss i, menar Företagarna.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen