headphones newspaper video-player

Absurt från Bolund om företagares verklighet

"Får mig att ifrågasätta om det finns några kunskaper om hur verkligheten ser ut" kommenterar Günther Mårder Per Bolunds (MP) uttalanden kring att företag borde ha bättre buffertar för kriser.
Publicerad 20 apr 2020
”Det är ett helt absurt uttalande”, sade Günther Mårder till DI.

Det var i förra veckan som finansmarknadsminister Per Bolund (MP) i Dagens Industri uttalade sig om att motståndskraften i många företag var låg i ett resonemang som tolkades som att han öppnade för generella buffertkrav i näringslivet.

”Man måste kunna klara av olika typer av samhällskriser” sade han bland annat till DI, och har sedan dess mötts av starka ifrågasättanden.

Snabb replik från Företagarna

Företagarnas vd Günther Mårder var en av de som snabbt replikerade till ministern.

”Det är ett helt absurt uttalande”, sade Günther Mårder till DI i en uppföljande artikel.

”Jag har alltid bedömt Per Bolund som en person med relativt god insikt i företagsekonomi och i hur näringslivet fungerar. Men ett sådant här uttalande får mig att ifrågasätta om det finns några kunskaper om hur verkligheten ser ut”.

Bemötte kritiken

Per Bolund gick senare ut och bemötte kritiken på sin Facebooksida. 

”I intervjun resonerade jag kring att vi har varit i en högkonjunktur i flera år och hur det kunde ha hjälpt företagen att förbereda sig för en kris. Jag är ledsen att det jag sa tolkades som kritik mot företagare som nu sitter i en omöjlig sits” skrev han där.

 

Han ville också vara tydlig med att han inte har föreslagit eller planerar att föreslå någon form av generella buffertkrav, som det spekulerats om.

"Det jag förde fram var att efter den här akuta krisen behöver vi diskutera hur vi bygger upp en bättre motståndskraft och beredskap för oväntade kriser, både i våra samhällsfunktioner och i vår ekonomi.”

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna

LAS-sveket kommer tynga arbetsmarknaden

Arbetsrätten är i skriande behov av modernisering, men regeringen, januaripartierna och facket har inte orkat höja sig över det politiska spelet för att leverera seriösa förslag.

Kasta inte mer pengar i sjön!

Regeringens arbetsmarknadspolitik är ett misslyckande och mer pengar till låtsasjobb i vårändringsbudgeten ändrar inte på det.

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor