För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Absurt från Bolund om företagares verklighet

Publicerad 20 apr 2020
"Får mig att ifrågasätta om det finns några kunskaper om hur verkligheten ser ut" kommenterar Günther Mårder Per Bolunds (MP) uttalanden kring att företag borde ha bättre buffertar för kriser.
”Det är ett helt absurt uttalande”, sade Günther Mårder till DI.

Det var i förra veckan som finansmarknadsminister Per Bolund (MP) i Dagens Industri uttalade sig om att motståndskraften i många företag var låg i ett resonemang som tolkades som att han öppnade för generella buffertkrav i näringslivet.

”Man måste kunna klara av olika typer av samhällskriser” sade han bland annat till DI, och har sedan dess mötts av starka ifrågasättanden.

Snabb replik från Företagarna

Företagarnas vd Günther Mårder var en av de som snabbt replikerade till ministern.

”Det är ett helt absurt uttalande”, sade Günther Mårder till DI i en uppföljande artikel.

”Jag har alltid bedömt Per Bolund som en person med relativt god insikt i företagsekonomi och i hur näringslivet fungerar. Men ett sådant här uttalande får mig att ifrågasätta om det finns några kunskaper om hur verkligheten ser ut”.

Bemötte kritiken

Per Bolund gick senare ut och bemötte kritiken på sin Facebooksida. 

”I intervjun resonerade jag kring att vi har varit i en högkonjunktur i flera år och hur det kunde ha hjälpt företagen att förbereda sig för en kris. Jag är ledsen att det jag sa tolkades som kritik mot företagare som nu sitter i en omöjlig sits” skrev han där.

 

Han ville också vara tydlig med att han inte har föreslagit eller planerar att föreslå någon form av generella buffertkrav, som det spekulerats om.

"Det jag förde fram var att efter den här akuta krisen behöver vi diskutera hur vi bygger upp en bättre motståndskraft och beredskap för oväntade kriser, både i våra samhällsfunktioner och i vår ekonomi.”

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna