headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag

Sommarens bästa boktips

18 jun 2019
Snart är det dags för en välbehövd semester för de flesta. Och vad passar inte bättre än en god bok som ger dig inspiration och nya kunskaper.
Här tipsar Julia Selander, vd på Venture Cup och programledare för #Företagarpodden om sina favoritböcker. Trevlig läsning!


"21 lessons for the 21 century"

Yuval Noah Harari
Hjälper dig förstå detta kaos som är din samtid en gnutta bättre. Fake news, barnuppfostran, vad som händer kring teknikrevolutionen och allt däremellan. Smart, intressant och lagom korta kapitel för dig som känner motstånd till att läsa tung vetenskap.

Läs även:
"Sapiens" och "Homo Deus" av samma författare om du inte redan gjort det. Dammar av gamla skolkunskaper som du glömt bort att du kan, får dig att ifrågasätta, tänka och få multipla aha-upplevelser. Du känner dig garanterat smartare än din omgivning efter att ha läst dessa.


"Feministfällan"

Nina Åkestam
Lättläst, smart och kul angående något som borde vara självklart. Den är lättläst, tunn och ifrågasätter samtidens feminism där det räcker att bära en t-shirt med feministiskt budskap för att få kalla sig medveten. Ger dig logiska argument och infallsvinklar och gör dig till den mest intressanta personen i fikarummet på jobbet.


"Einsteins nya fru"

Liv Strömquist
Om du inte pallar läsa Feministfällan för att du tror att den är för svår (vilket den inte är) så vill jag rekommendera detta geniala lättlästa och vansinnigt roliga album som ger lite perspektiv på livet och dig streetcredd på köpet. Ser bra ut i bokhyllan och är en perfekt gå-bort-present. Om du inte redan har koll på vem Liv Strömquist är så är jag avundsjuk på resan du har framför dig. 


"Green kitchen at home"

David Frenkiel, Luise Vindahl
Kroppen är en maskin, om du stoppar i dig skit så får du ut skit. Eller ja, det får du ju. Ät bättre, må bättre, prestera bättre. Ska du ögna igenom någon bok som ger dig motivation till att leva nyttigt = gott så är det denna. Rekommenderar även att följa dessa ypperliga personer på instagram för dubbel effekt.


"Thinking, fast and slow"

Daniel Kahneman
Skulle vilja hävda att detta är modern till alla självhjälpsböcker. Läs den här och förstå hur du ska tänka för att fatta vettiga beslut i privatliv och karriär. Vill egentligen inte ens tipsa om denna för att den är så bra men okej då, varsågod!


"Hjärnstark"

Anders Hansen
Om detta inte får dig upp ur soffan vet jag inte vad som gör det. Om hur du blir motiverad, på riktigt, att röra på dig - för din egen skull och för att få övertag över din omgivning.


"12 rules for life"

Jordan B Peterson
Läs, håll med eller inte - men för att hänga med i samhällsdiskursen behöver du ha plöjt Peterson (och gärna lite från youtubekanalen också). Vissa delar provocerar, men ni vet ju att man inte bara kan läsa sånt som man gillar.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap