För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Frukost med fokus på kvinnors företagande

Publicerad 9 mar 2024
På internationella kvinnodagen bjöd Företagarna och IKEA Älmhult in kvinnliga företagare till frukost.

På internationella kvinnodagen firar vi inte bara kvinnors prestationer, utan också deras mod och kraft att förändra världen. Det är en dag att reflektera över de hinder kvinnor möter och hylla deras framgångar, både på individuell och kollektiv nivå. Tillsammans med IKEA träffade vi ett gäng kvinnliga företagare på frukost.

Att starta ett företag kräver mod och uthållighet oavsett kön. Men för kvinnor kan det ibland vara ännu mer utmanande, då de ofta står inför fördomar och strukturella hinder. Trots detta tar kvinnor över hela världen steget att följa sina drömmar och förverkliga sina idéer genom entreprenörskap.

-Tänk utanför boxen, använd din kreativitet och låt aldirg din lust att skapa försvinna, sade en av talarna Sophia Aronsson, Rawart som var en av talarna.

Lyckan i att driva sitt eget företag går långt utöver ekonomisk framgång. Det handlar om att få möjligheten att göra det man älskar och det man tror på. Att kunna forma sitt arbetsliv efter ens egna värderingar och passioner är en känsla av frihet och empowerment som är svår att slå.

-Jag älskar det jag gör, rent generellt borde alla som inte gillar det de gör på dagarna fundera på vad de ska göra istället. Jag andas, äter och sover med mitt företag. Men, jag har också lärt mig att hårt jobb lönar sig. Jennie Lange som driver Langes i tredje generation.

På internationella kvinnodagen firar vi dessa modiga kvinnor och deras inspirerande berättelser. Vi hyllar deras styrka, deras visioner och deras outtröttliga arbete för att skapa en bättre och mer jämställd värld. Så låt oss fortsätta att stödja och uppmuntra kvinnor att följa sina drömmar och att aldrig ge upp trots motgångar. För när kvinnor lyckas, gynnar det inte bara dem själva utan hela samhället.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna