podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagsbesök hos Hestra Handsken

Publicerad 16 jan 2023
Företagarna, var under fredagen den 13 januari på företagsbesök hos Hestra Handsken tillsammans med riksdagsledamot Camilla Rinaldo Miller (KD) och Svenskt Näringsliv.

Claes och Anton Magnusson berättade om företages historia och hur utvecklingen har varit de senaste åren. Familjeföretaget Martin Magnusson & Co grundades 1936 och drivs i dag av tredje och fjärde generationen Magnusson. Just generationsväxling var en av de frågor som vi ingående resonerade om.

Design och utveckling sker på huvudkontoret i småländska orten Hestra, Sverige. Här har man även en avdelning som lagar handskar, man ska kunna använda sina handskar under lång tid.

Handskarna tillverkas i egna fabriker och Hestra köper själva in skinn, tyg, foder och andra material. Det ger företaget en god kontroll över produktionskedjan och kan säkerställa hög kvalitet. Flera av företagets modeller görs också för hand av Europas mest erfarna handskmakare.

 

Årligen tillverkar Hestra över 2 miljoner par handskar. Företaget har cirka 60 årsanställda i Sverige. Hestra har dotterbolag i USA samt Tyskland och agenter, distributörer och återförsäljare i över 40 länder.

På frågan, vilken är er viktigaste företagarpolitiska fråga svarar Claes snabbt.

-”Det är helt klart infrastruktur, det är avgörande av många olika anledningar. Vi behöver få personal som kan ta sig fram och tillbaka till jobbet, men även våra varor behöver transporteras på ett vettigt sätt.”-

-” Ja, infrastruktur är viktigt för att vi skall vara en konkurrenskraftigt land instämmer Anton Magnusson, vd in.”

In Good Hands

Hållbarhet är en del av det dagliga arbetet på Hestra. Att kunna laga och byta ut delar i handskarna har sedan länge varit Hestras signum.  För att verkligen fånga möjligheterna och hantera riskerna upprätthåller Hestra en hållbarhetsstyrningsstruktur. Vid detta besök fick vi verkligen en känsla av hur aktivt man jobbar med hållbarhet.

Fler nyheter från Företagarna