För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Är det långt kvar? Paustips och utflyktsmål när du bilar med barn

Även den mest målmedvetna måste anpassa sig när hen reser med barn. Oavsett väder och vind blir resan med barn bättre om man tar en paus då och då men att hitta rätt rastplats är inte alltid så lätt.

Så länge det funnits bilresor med barn har det funnits vuxna som försöker hitta på sätt att få tiden att gå för de som sitter i baksätet. Räkna kor och hästar utanför fönstret, ha en tävling om vem som ser flest blå eller röda bilar, lyssna på radio eller musik. Roblox, TikTok och Youtube tills batterierna laddar ur eller barnen blir åksjuka av att titta på skärm. Sedan har vi det där med att äta och dricka i bilen, behöva besöka toa och få myror i brallan av att sitta still.

Tack vare många företagare som driver caféer, mackar, rastplatser och andra stopp utmed vägarna går det att planera in stopp och låta barnen springa av sig och göra sig redo för att spänna fast säkerhetsbältet igen och sitta still i några timmar till.

I den här artikeln har vi samlat några ställen som kan roa både barn och vuxna oavsett väder och ålder. Alla resmålen nedan är i sig värda minst en dag så du kan förstås stanna mycket längre om du vill.

 

Vellingeblomman i Skåne

Ett perfekt stopp för dig med småbarn. Här finns mat, café, upplevelser och utställningar. Bamse, påsk och jul, på Vellingeblomman händer det alltid något.

Läs mer om Vellingeblomman.

Siggesta gård i Stockholm

Ett jättebra utflyktsmål på Värmdö som passar familjer i alla åldrar eller för de som vill ta med sig äldre släktingar på en dagsutflykt med god mat och vackra vyer.

Läs mer om Siggesta gård.

Svartsjö slott på Ekerö

Svartsjö slott på Ekerö är för de arkitekturintresserade bekant som den byggnad varmed rokokon introducerades i Sverige. Nuförtiden är det ett fint utflyktsmål för barnfamiljen som vill äta glass, kolla på fåglar i parken, göra quiz och spela boule. Det är förresten också ett perfekt ställe för en weekend med partner eller vänner.

Läs mer om Svartsjö slott.

Korsnäsgården i Mora

Våfflor, stor trädgård, glassbuffé, hembakat och alldeles ljuvligt fint är Korsnäsgården i Mora. Väl värt att stanna på vägen eller planera en utflykt hit för att fika extra gott med barn, vänner och släkt.

Läs mer om Korsnäsgården.

Orsa Hornberga gård

Orsa passar bra för dig som söker aktiviteter och nära till naturen oavsett om det är sommar eller vinter. Här finns Fryksås fäbodar, Orsa Finnmark och Koppången, Helvetesfallet och Storsupet. Fullt med äventyr och spännande historia med andra ord. Här kan du bo bekvämt och nära till allt

Läs mer om Orsa Hornberga gård.

Klövsjö

Klövsjö har både fjäll, god mat, bra boende och många spännande vattenfall som kan roa både barn och vuxna. Här finns också många möjligheter till klättring som passar olika nivåer och åldrar. Klövsjö by och Fettjeåfallet, ett av Sveriges högsta vattenfall, är bara några tips i detta område.

Läs mer om Fettjeåfallet på bloggen resa med kids.

Hälsingegård Ol-Anders

En fin gård i Voxnadalen, Hälsingland där du kan hälsa på gårdens kaniner och höns, lära dig mer om världsarvet, den stora utvandringen i Sverige och biosfärer i närheten. Som en extra bonus hittar du även älgen Hälge och hans upphovsman här. 

Läs mer om Hälsingegård Ol-Anders.

Friluftsbyn på Skuleberget

Det perfekta stoppet för en kortare eller längre tid för familjen som har vägarna förbi Höga kusten. Friluftsbyn vid Skuleberget erbjuder allt för aktiva barnfamiljer men även för dig som reser utan barn. Du kan hyra kajak, åka linbana, titta på hisnande utsikt, bo bra och äta gott.

Läs mer om Friluftsbyn. 

IKEA

IKEA är alltid ett bra ställe att rasta barnen på när vädret sviker. Att medlemmar i Företagarna alltid har ett unikt erbjudande på hela IKEA sortimentet gör inte saken sämre.

Företagarnas medlemsförmåner: IKEA.

Taggar
Riks

Prenumerera på juristernas nyhetsbrev

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.