För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Karlatornet - Göteborgs första skyskrapa

Publicerad 16 apr 2024
Företagarna Göteborg har gjort ett exklusivt besök i Karlatornet – en aktivitet som medlemmarna själva önskat. Visionären, Ola Serneke, gav oss historien bakom Nordens enda skyskrapa - med imponerande 246 meter och 74 våningar.
Foto Företagarna Göteborg

Ola Serneke mötte upp oss och var generös med sin tid när han berättade hur han drömde om att bygga höga hus redan som liten pojke.
Han visade en teckning från treårsåldern som visade ett högt och ett lågt hus intill varandra: samma struktur som vi ser kröna Göteborgs skyline idag.
En tydlig inspiration till att följa dina stora drömmar, även dem du hade som liten…
Han berättade också om den omständiga processen att få till stånd bygget av denna, Nordens enda skyskrapa, som ritats av samma arkitekt som världens högsta byggnad Burj Khalifa. Ett mäktigt märke för Göteborg!

Från bottenvåningens reception med kylrum för matleveranser, hundspa och andra livsnödvändigheter (!) hissades vi mellan stiliga våningar, samtliga med fönster från golv till tak och en ofattbart långsträckt utsikt. Det var inte alla som vågade sig på att gå ända fram till fönstren…

Medlemmarna hade många frågor till Ola Serneke och tog förhoppningsvis med sig storslagen inspiration från hans högresta vision.

Varmt tack för att vi fick komma på besök!

karla 3.jpgkarla.jpgkarla2.jpg

 

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna