headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

Corona – råd och stöd till företag

Vi håller dig uppdaterad genom att samla artiklar, regelförändringar och annan information som berör corona-pandemin och hur den påverkar svenska småföretagare.

Företagarnas rådgivning hjälper dig som medlem med juridiska frågor, allt från personal till avtal.

Söker du info om korttidsarbete/korttidspermittering, börja i vår FAQ: Vad är korttidspermittering?  

Få svar på de vanligaste frågorna Se FAQ om corona

Senaste artiklar

Nyheter, kunskap och artiklar relaterat till coronakrisen.

Otydligt besked från regeringen

Blir det några lättnader i restriktionerna för arrangemang om en vecka? Regeringen antyder att det inte blir aktuellt, men sätter inte ned foten.

Så möter du dina kunder efter corona

Coronakrisen har forcerat fram ett nytt normalläge på arbetsmarknaden. Digitala verktyg har blivit självklara, samtidigt som kraven på fysiska möten ökat. Vad betyder det för di...

Plus och minus i statsbudgeten

Statsbudgeten för 2021 innehåller både sådant som är bra och dåligt för företagandet i Sverige. Här listar vi fem plus och fem minus.

Korttidspermittering viktig krockkudde

Vid årsskiftet slutar de tillfälliga reglerna för att permittera personal på grund av corona att gälla. Företagare i turistbranschen svävar i ovisshet. Vad händer då?

Kultursektorn behöver en ny giv

Efter en sommar präglad av kritik från kulturbranscherna har regeringen presenterat nya förslag och stödpengar, men det är för sent och för klent, anser teaterprofilen Emelie Lö...

Hemarbete motor för åkerier i kristid

Hemmakontor och e-handel har hjälpt åkerinäringen till att bli en av de branscher som klarat pandemins effekter okej. Det menar Ulric Långberg, bransch- och kommunikationschef p...

I dag stöd, i morgon omstart

Den politiska diskussionen börjar allt mer präglas av ord som återhämtning och stimulans, snarare än kris, skriver Företagarnas skattepolitiska expert Patrick Krassén.

Varför så olika spelregler?

Hur kan det i coronatider vara tillåtet att arrangera fulla after beach på vissa ställen, men förbjudet att spela live inför fler än femtio personer på andra?

Få Företagsakuten fungera

Företagsakuten gör inte skäl för namnet och måste bli mycket effektivare för att underlätta för de krisande företagen, anser Företagarna.

Glöm inte dig själv!

Oavsett hur svår situation ditt företag är i idag, glöm inte dig själv! säger Ausra Karlsson som har flera erfarenheter av kriser som drabbat hennes företag.

Så bedömer banken ditt företag

FINANSIERA FÖRETAG: I ett akut läge kan det vara ett alternativ att söka likviditetslån hos nischbanker. Men hur bedömer långivare och banker företaget i dessa tider?

Sex tips för bättre hemmaarbete

Skillnaden mellan en bra och en dålig hemmaarbetsplats märks i hälsa och välmående. Här får du sex tips på vad du ska göra och inte göra.

Visa fler

Läs mer om krisåtgärderna

Korttidsarbete

Hitta artiklar och innehåll om korttidsarbete (korttidspermittering).

Hitta det du söker

FAQ om coronakrisen

Företagarnas rådgivning svarar på vanliga frågor vi får från företagare under coronakrisen.

Visa fler

Verktyg och mallar

Använd Företagarnas räkneverktyg, handböcker och ladda hem mallar.

Visa fler

 

 

Alla nyheter

Senaste artiklarna från hela företagarna.se

Företagare nätverkar och hjälper varandra

Välkommen till Facebookgruppen för dig som är företagare! Ställ frågor, hitta lösningar på problem, skapa nya kontakter och diskutera aktuella ämnen som berör oss som driver företag. 

Jurister ger råd och stöd

Som medlem i Företagarna får du kostnadsfri tillgång per telefon till vår rådgivning: erfarna jurister med bred juridisk kompetens.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap