headphones newspaper video-player
Det mesta om A-kassa för småföretagare
Svar på dina frågor & hur du förebygger de vanligaste misstagen.

Detta är ett samarbete mellan Företagarna och SMÅA . Vi svarar på dina frågor om a-kassa och hjälpa dig fatta beslut idag så att du har möjlighet att ansöka om a-kassa om det behövs i framtiden. 

Har du frågor om din a-kassa och vad som gäller för just dig, vill ha hjälp att räkna ut din ersättning, redan är ansluten till Småföretagarnas a-kassa  eller har en ansökan om a-kassa kontakta SMÅA direkt. 

Vill du planera för att öka tryggheten i ditt företag om det kommer sämre tider och är medlem i Företagarna kan du alltid utan kostnad kontakta Företagarnas jurister.

Mest läst just nu

Vad kan hindra en företagare att få a-kassa?

De flesta företagare kan få a-kassa om man lägger sitt bolag vilande men för en del är det en större utmaning att bara stänga ner sitt företag. Om du är del av ett familjeföretag, har en kompanjon eller sitter fast i avtal som inte kan avslutas? 

 

Saker att tänka på om företaget börjar gå dåligt

Att vara företagare innebär ofta både upp- och nedgångar. Även om företaget går bra för tillfället kan det vara bra att ha koll på vad som gäller om företaget börjar gå dåligt. Av den anledningen tänkte vi snabbt gå igenom de vanligaste misstagen, eller tankevurporna, som företagare gör i sådana situationer - för att du ska komma ihåg att tänka på dessa saker i framtiden.

 

  • SMÅA är Sveriges största a-kassa för småföretagare med ca 113 000 medlemmar från alla branscher.

  • SMÅA har inga kopplingar till fackförbund eller politiska organisationer.

  • Du kan räkna ut din ersättning här  

Artiklar, poddavsnitt och filmklipp om a-kassa

FAQ A-kassa

Behöver du veta ännu mer?

Kontakta SMÅA om du har frågor om din a-kassa och vilka möjligheter du har att ansöka om a-kassa. 

SMÅA har också samlat de vanligaste frågorna och svaren som du som företagare brukar ställa om a-kassa här. 

 

Gratis e-post med nya lagar och regler

För att underlätta för dig som är småföretagare sammanställer Företagarnas juridiska rådgivare varje månad de lagar och regler som är mest aktuella till ett mycket populärt e-postutskick. 

Det är (tack och lov) inte lagtexten rakt av utan enkelt sammanfattat så att du snabbt ska kunna förstå om och hur du behöver agera för ditt företags bästa.

Lämna din e-post här om du vill prenumera på e-postutskicket.